Apostolul-282Descarcă
ZILELE REGINEI MARIA LA CHIŞINĂU
Majestate, bine aţi revenit la Chişinău! Cu acest mesaj a fost dezvelit în Chişinău monumentul Reginei Maria de către rectorul Universităţii de Stat din Moldova, Igor Şarov, alături de academicianul Grigore Tinică şi doctorul în ştiinţe juridice Iulian Rusanovschi, căruia…
Să ducem cuvântul viu şi frumos în sala de clasă!
● Interviu cu dna Paraschiva Buciumanu – director adjunct la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Roman – Stimată doamnă Paraschiva Buciumanu, când ne-am cunoscut, în anul 2018, eram amândouă profesori coordonatori ai echipelor de elevi ce participau la concursul de dezbateri…
Dialog peste veacuri: Dosoftei – Eminescu (I)
Psalmii sunt invocaţiile care dezvăluie suişul cunoaşterii prin cântece de laudă, de preamărire pentru Dumnezeu şi de bucurie catafatică; uneori, însă, aceştia sunt străbătuţi de accente grave, de întrebări existenţiale devoratoare pentru om. Timpul, moartea, păcatul, deşertăciunea sunt tot atâtea…
Seminarul Internaţional şi workshopul formativ:
LEADERSHIP ŞI COMUNICARE ÎN EDUCAŢIE – Instrumente AI pentru Optimizarea Procesului Educaţional Trebuie mărturisit de la bun început că avem deja o experienţă deosebită în organizarea întâlnirilor pentru formare şi schimb de bune practici cu colegii sindicalişti din România. Mă…
Turneul Ansamblurilor de Percuţie:
Traseul unei poveşti din dragoste pentru muzică Cu mai bine de douăzeci de ani în urmă, în anul 2002, în cadrul Colegiului Universitar de Muzică din Piatra-Neamţ a Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, eminentul profesor Grigore Pop a pus…
Şcoala muzicală nemţeană, din nou în top
● Paula Scurtu – Premiul I, şi Laura Bradu – Premiul al II-lea, la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice Muzicale Catedra de canto clasic de la Liceul „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ domină, şi în acest an,…
Ion Pillat, între tradiţie şi modernitate – 80 de ani de la dispariţie
Poet tradiţionalist în plinătatea termenului, Ion Pillat debutează în poezie, în 1912, cu volumul „Visări păgâne”. Aşadar, debutul său este consemnat de istoria literaturii la începutul secolului al XX-lea, când, în poezia română publicaseră: George Coşbuc, Octavian Goga, George Bacovia…
O nouă sesiune de formare a liderilor de sindicat din judeţul Neamţ
Ultima sesiune de formare a liderilor de sindicat din Neamţ, dintr-o serie de trei grupe, a avut loc la Târgu-Neamţ în perioada 4-6 aprilie 2025. Aceştia au beneficiat de instruire în cadrul programului de formare „Comunicare şi management sindical”, un…
Destin în Lumină (II): Am fost un neastâmpărat, un fel de Ion Creangă
Interviu cu Prof. univ. dr. Vasile Vasile, bizantinolog, muzicolog, etnomuzicolog ● Ce am construit eu în patru ani, a dărâmat următorul director, în câteva luni… – În anul 1970 aţi fost numit director al Şcolii Populare de Artă din Piatra-Neamţ.…