În urmă cu 20 de ani un grup de Oameni cu sufletul mare s-au gândit că revista interbelică „Apostolul” a dascălilor nemţeni trebuie să renască, după ce vremuri vitrege îi întrerupseseră apariţia. Era nevoie acum, ca şi atunci, de un simbol în jurul căruia dascălii să fie mai uniţi, să-şi exprime, neîngrădit, părerea despre tot ce înseamnă învăţământ şi educaţie.
Şi s-a pornit la drum. Un drum nou, cu multe provocări dar cu bucuria reuşitei: apariţia primului număr al Revistei „Apostolul” – serie nouă. Drumul continuă de 20 de ani mai lin, mai anevoios, dar neîntrerupt în ciuda a numeroase încercări. Acest lucru a fost posibil datorită trudei neobosite şi tenacităţii consiliului de redacţie la care s-au adăugat competenţa şi profesionalismul. Toate acestea au primit „binecuvântarea” numeroşilor cititori care apreciază revista ca fiind una necesară şi de ţinută.
Mulţumesc şi mă înclin în faţa ctitorilor noii reviste, precum şi în faţa celor care şi-au împărtăşit, în paginile ei, gândurile, trăirile, experienţele de viaţă şi didactice.
După 20 de ani, vorbim de un altfel de început. Revista „Apostolul” va cuprinde şi contribuţii ale românilor, fraţii noştri, de pe celălalt mal al Prutului. Vom fi împreună şi prin această revistă, aşa cum este firesc şi îi stă bine unui neam. Şi dacă sărbătoarea „Apostolului” se petrece într-o zi de 27 martie, acest lucru nu este deloc întâmplător. Am dorit să cinstim şi în acest fel istorica Unire a Basarabiei cu Patria-Mamă şi în acelaşi timp să spunem, fără putinţă de tăgadă, că neamul românesc va rămâne întreg şi unit, chiar şi în timpuri potrivnice.
La mulţi ani, „Apostolul”!
La mulţi ani, dragi colaboratori de dincolo şi de dincoace de Prut!
La mulţi ani, dragi cititori de pretutindeni!
Preşedintele Sindicatului din Învăţământ Neamţ, prof. Gabriel PLOSCĂ