ULTIMA ORĂ

Primim de la Chişinău:

Sindicaliştii din educaţie din Republica Moldova şi România intensifică colaborarea în domeniul informaţional

Conducerea Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova (FSEŞ) şi a Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică din judeţul Neamţ, România (SLLICS), s-au întrunit pe 13 februarie a.c. la Chişinău pentru a pune în discuţie perspectivele de colaborare în domeniul informaţional. La întrunire a fost prezentă şi conducerea săptămânalului „Vocea Poporului”.

Părţile au menţionat că sindicaliştii din ramura educaţiei de pe cele două maluri ale Prutului doresc să afle mai multe informaţii despre subiecte de actualitate ce vizează ramura educaţie, să facă schimb de experienţă, să promoveze valorile culturale şi educaţionale. În acest sens, sindicaliştii examinează cum ar putea realiza o colaborare dintre revista „Apostolul”, publicaţie editată de SLLICS Neamţ, ziarul „Făclia”, editat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, şi săptămânalul „Vocea Po­porului”, publicaţie a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

„Am avut o întrunire productivă în vederea colaborării în domeniul mediatizării activităţii mişcării sindicale. De-a lungul anilor, am organizat diverse proiecte cu sindicaliştii din Piatra-Neamţ. Recent s-a desfăşurat un seminar cu participarea liderilor noştri din teritoriu unde au fost analizate problemele cu care se confruntă sindicaliştii din educaţie. Presa sindicală este foarte importantă deoarece contribuie la informarea membrilor de sindicat. Urmează să fie semnat un protocol de colaborare în acest sens. Sperăm că acest proiect va fi unul de succes”, a comunicat Ghenadie Donos, preşedinte al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova.

„Revista „Apostolul” are rădăcini interbelice. Anul acesta sărbătorim 20 de ani de la apariţia seriei noi şi ne-am gândit că ar fi bine să extindem conţinutul revistei printr-o colaborare cu omologii din Republica Moldova, spre o mai bună informare a membrilor de sindicat. Această întâlnire este un prim pas în această direcţie şi ne bucură să vedem o deschidere faţă de propunerile noastre. Credem că în timpul apropiat vom avea o revistă realizată în comun, accesibilă pentru sindicaliştii din ţările noastre, atât în varianta tipărită cât şi cea electronică”, a subliniat Gabriel Ploscă, preşedinte al SLLICS Neamţ.

Pe 27 martie curent, părţile vor avea o nouă întrunire în România, în oraşul Piatra-Neamţ, unde se vor sărbători cei 20 de ani de la reapariţia revistei „Apostolul”. În cadrul unei ceremonii festive va fi prezentată macheta viitoarei reviste şi vor fi discutate detalii ce ţin de colaborarea dintre cele două organizaţii sindicale.

 (14.02.2019)

Ion SCLIFOS, Departamentul mass-media şi relaţii internaţionale al CNSM