Trupa GONG „loveşte” din nou !

Trupa de teatru “GONG” recidivează în performanţe de nivel naţional. Ultima ispravă a tinerilor actori amatori romaşcani este cea reuşită la finele lunii mai cînd au obţinut locul I la festivalul de la Ploieşti, singurii care de data aceasta au urcat pe podium înaintea romaşcanilor fiind doar gazdele. Anul trecut, la festivalul care are o tradiţie consacrată deja chiar acasă la nenea Iancu, trupa coordonată de Cătălina Bostan şi Constanţa Munteanu a obţinut Marele premiu al festivalului, doar emoţiile şi oarece mici ghinioane  făcînd ca performanţa să nu fie reeditată.

Una dintre vedetele acestei trupe, Gabriela Şoltuz, elevă a Colegiului Tehnic „Petru Poni”, a fost răsplătită pentru a doua oară consecutiv cu premiul pentru cel mai bun rol feminin pentru prestaţia din piesa „O inspecţie şcolară”. Iată un argument în plus pentru ca cea mai titrată membră a trupei Gong să urmeze şi o carieră sub luminile rampei, aşa cum dealtfel îi este dorinţa.

De remarcat este faptul că toţi tinerii actori amatori romaşcani au… sedus juriul, prin prestaţia lor artistică, întreaga echipă de actori amatori fiind răsplătită cu premiul de popularitate, fapt deloc de neglijat în contextul în care în acest an au fost prezente pe scena de la Ploieşti nu mai puţin de 14 trupe.

Cum se pare că ceva lipsea din acest palmares al copiilor teribili de la Roman, la interval de nici două săptămîni, trupa „GONG” a obţinut Trofeul “Masca”, Marele Premiu al Festivalului Naţional de Teatru şi Oratorie “Primavera”, ediţia a IV-a, organizat între 3 şi 5 iunie, la Sinaia. Gabriela Şoltuz a primit şi sub poalele Caraimanului premiul pentru cel mai bun rol feminin pentru prestaţia din piesa “O inspecţie şcolară”, cu care a reuşit eventul artistic şi la Ploieşti. Performanţa rămîne una de referinţă în peisajul cultural actual al urbei muşatine, recentul succes urmînd să fie, cu siguranţă, consolidat de alte reuşite, avînd în vedere agenda estivală a trupei de teatru “GONG”.

A. OPRIŞ