Argument pentru valoarea dascălului român

Ne aflăm într-un moment istoric, în care judeţul Neamţ promovează valoarea Dascălului Român.

Cu o bogată tradiţie în recunoaşterea dascălilor de calitate, Congresul Internaţional al Cadrelor Didactice din România şi al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare – al 44-lea congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România este susţinut, în acest an, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ. Cu stimă pentru fiecare participant, urăm Bun venit! oaspeţilor, recunoaştem şi admirăm eforturile organizatorilor, respectăm şi promovăm fiecare dascăl de vocaţie! Să vă fie şederea deschidere spre succes, cale de perfecţionare, sursă de stabilire a unor noi relaţii interpersonale şi moment de satisfacţie profesională!

Acest Congres este un eveniment care onorează învăţământul nemţean, iar învăţământul nemţean poate fi, la rândul său, simbolul Congresului. Aceste meleaguri au dat ţării, lumii chiar, dascăli de prestigiu. Aici s-a creat primul Abecedar, de aici au plecat scriitori, oameni de ştiinţă, elevi care s-au impus în universităţile de prestigiu. La baza formării fiecărui om de succes a stat un învăţător devotat. În memoria celor care au fost dascăli, dar astăzi nu mai sunt în această lume, în cinstea învăţătorilor de astăzi, prezentăm omagiile instituţiei pe care o coordonez pentru acestă meserie care formează destine, schimbă vieţi, face ştiinţă din neştiinţă, lumină din întuneric, victorii din lupte purtate pentru desăvârşirea personalităţii.

Să rămâneţi aceiaşi oameni frumoşi, demni, deschişi! Să modelaţi destine cu aceeaşi dăruire! Să nu plecaţi fruntea niciodată! Să produceţi valori! Să fiţi iubiţi şi respectaţi!

Succes!

Prof. Florentina LUCA-MOISE,

Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ