Profesoara Veronica Mihăilescu s-a născut la 22 noiembrie 1922 la Bicaz, în familia Costache şi a Elenei Chiribău, fiind al doilea din cei şase copii.
Clasele primare le-a făcut la Bicaz cu învăţătoarea Maria Iliescu. În clasa a IV-a a participat la un concurs de compuneri libere cu tema: De ce pomenim în fiecare an pe eroii neamului?, lucrare care a luat locul I şi a fost publicată în Revista Apostolul, an I, nr. 8, iunie 1935.
Urmează Şcoala Normală de Fete din Piatra-Neamţ, pe care o termină în 1943 ca şefă de promoţie. După ce a lucrat la şcolile Nr. 1 din Buhuşi şi la cea din Bălţăteşti, la 1 septembrie 1948 este mutată, împreună cu soţul ei, în interesul învăţământului, la Bicaz. De aici se înscrie, prin concurs, la Facultatea de Istorie – Filologie a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, pe care o termină tot ca şefă de promoţie.
Împreună cu soţul ei, profesorul Vasile Mihăilescu au înfiinţat Liceul de Cultură Generală de la Bicaz. Aici, la Liceul din Bicaz, timp de 21 de ani a fost profesoară de Limba şi Literatura Română, după care a fost promovată ca inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ, din anul 1969.
A învăţat şi educat numeroase generaţii de eleve. A avut multe eleve care au devenit profesori, ingineri, doctori… Îi amintim aici pe actorul Cornel Revent, director al Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani şi al Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti, pe scriitoarea Lia Vasilescu Miclescu, jurnalistă la revista România Literară, pe regizorul Alexandru Dabija, precum şi pe profesorii universitari Monica Manolache, Alexandru Tofan ş. a.
Profesoara Veronica Mihăilescu este şi un scriitor de talent articolele şi poeziile sale fiind publicate în revistele Apostolul, serie veche, dar mai ales în seria nouă, Preocupări didactice sau Revista de pedagogie, dar şi în cotidianul Ceahlăul.
Pentru contribuţia adusă la educaţia şi formarea generaţiilor de tineri şi pentru poziţia remarcabilă deţinută în galeria dascălilor şcolii nemţene, dăscăliţa Veronica Mihăilescu a primit, la împlinirea vârstei de 94 de ani, DIPLMA DE EXCELENŢĂ „Magna cum laudae” a Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. Menţionăm, de asemenea, că la aniversarea a zece ani de la reapariţie seriei noi a revistei APOSTOLUL, pe 27 martie 2009, doamnei profesoare i s-a decernat un CERTIFICAT DE EXCELENŢĂ, pentru partea de suflet ce aţi dăruit-o cu generozitate în paginile revistei, pentru ataşamentul la valorile spiritualităţii nemţene.
LA MULŢI ANI DOAMNĂ PROFESOARĂ!
Redacţia Revistei Apostolul