Multumesc!

A spune mulţumesc este un gest firesc şi, mai ales, extrem de necesar.
Acum, în prag aniversar, cînd Maestrul Grigore Pop, profesor universitar doctor împlineşte o frumoasă şi respectabilă vîrstă, gîndul meu zboară cu mulţi ani în urmă, la vremea cînd domnia sa punea bazele clasei de percuţie la Facultatea de Muzică din Piatra Neamţ, cu o dăruire şi un profesionalism rar întîlnit.
De ce este important să-i mulţumesc?
Cred că aş avea numeroase motive, dar am să amintesc doar cele care-mi vin acum în minte.
Prezenţa domniei sale în colectivul facultăţii de muzică, precum şi recitalurile de excepţie ale ansamblurilor de percuţie susţinute în arealul nemţean, precum şi la Iaşi, Oneşti, Bacău şi Roman au contribuit la impunerea unui respect de înaltă clasă a instituţiei noastre în rîndul celorlaltor instituţii de cultură.
Orele de curs pe care le-a susţinut şi le susţine cu studenţii clasei de percuţie deveneau întotdeauna momente de încîntare şi aprofundare a cunoştinţelor interpretative, în care experienţa şi rafinamentul unui adevărat Maestru şi-au spus cuvîntul de-a lungul generaţiilor de studenţi.
Festivalurile şi co ncursurile de prestigiu în care a fost invitat să participe în calitate de preşedinte al juriului au reprezentat o altă latură a preocupărilor sale profesionale onorate întotdeauna la cel mai înalt nivel artistic.
În ceea ce mă priveşte, nu pot decît să spun că sunt onorat de a fi coleg cu domnia sa, de la care am învăţat de-a lungul timpului: să crezi, să fii profesionist în tot ceea ce faci, să fii bun, să iubeşti necondiţionat şi nu în ultimul rînd să fii OM.
Mulţumesc pentru toate domnule profesor Grigore Pop, este fraza cu care aş vrea să închei aceste cîteva rînduri spuse din suflet.
Vă doresc multă sănătate şi La mulţi ani!!!

Cu dragoste, Constantin ANDREI
Decanul Facultăţii de Muzică Piatra Neamţ