ZIUA SINDICALISTULUI în Republica Moldova

Stimaţi sindicalişti, dragi colegi,

În numele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, vă adresez cele mai sincere felicitări cu prilejul Zilei Sindicalistului, marcată anual la 7 iunie. Cu acest prilej, aduc omagiu şi sincere cuvinte de recunoştinţă, apreciere şi de mulţumiri tuturor celor care activează în cadrul structurilor sindicale, veteranilor mişcării sindicale, celor care contribuie zi de zi, cu dăruire şi dedicaţie, la promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor omului muncii. Vă doresc multă sănătate, bunăstare, cer senin şi armonie în familiile dumneavoastră, respect, apreciere profesională şi noi realizări.

Mişcarea sindicală are nevoie de solidaritate pentru ca împreună, cot la cot, să concentrăm eforturile pentru a obţine salarii decente, securitate la locul de muncă, pentru o lume mai echitabilă, pentru o bunăstare reală a lucrătorilor, pentru demnitate şi oportunităţi egale la locurile de muncă.

Echipa FSEŞ, alături de Centrele Sindicatele Naţional Ramurale, membre ale CNSM, se află permanent în avangarda luptei pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor angajaţilor, membrilor de sindicat, reprezentând lucrătorii în procedura de negociere şi semnare a Convenţiilor, Contractelor Colective de muncă, promovând dialogul social şi apărând drepturile şi interesele profesionale, economice, de muncă şi sociale ale salariaţilor.

Uniţi prin misiune, vom fi puternici în acţiune!

Cu respect,

Ghenadie DONOS, Preşedinte Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei