Rămânem datori cu o Unire

La 27 martie 1918 înaintaşii noştri au scris cea mai glorioasă pagină din istoria Basarabiei.

A fost o zi în care membrii parlamentului Sfatul Ţării au dat dovadă de curaj, demnitate şi dragoste de ţară, readucând Basarabia la mama ei – România.

Iar ziua de astăzi este una în care Făuritorii Unirii ne îndeamnă să ne ridicăm la înălţimea faptelor lor.

Omagiem bărbaţii generaţiei care au făcut acest nod la istorie şi rămânem datori faţă de ei cu o UNIRE. Chemarea lor către cei contemporani nouă e să nu lăsăm să moară idea Unirii. Declaraţiile de Unire din localităţile din Republica Moldova sunt expresia voinţei şi deciziei românilor de a se uni cu România. Ne dorim înapoi ţara care ne-a fost furată de criminalii Hitler şi Stalin.

Sub auspiciile Unirii, în anul centenarului ne dorim să continuăm munca pentru reîntregire nu numai prin declaraţii, ci şi prin acţiuni concrete. Cele două maluri ale Prutului pot şi trebuie să se apropie şi prin organizarea diverselor acţiuni în comun. Cu mare drag am primit propunerea sindicaliştilor din judeţul Neamţ de a participa la un program consacrat Marii Uniri cu un grup de 30 sindicalişti din Republica Moldova, în perioada 23-26 martie curent. Sperăm să dăm mână cu mână, cei cu inima română… Prin acţiunile noastre comune vom transmite acest mesaj: am fost, suntem şi vom fi fraţi.

Nadejda LAVRIC, Vicepreşedinte Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova

(Apostolul nr. 208, martie 2018)