Mesaje de peste Prut

+7foto

Dragi prieteni şi fraţi, vă transmit un mare MULŢUMESC pentru toată căldura şi dragostea pe care am primit-o în perioada aflării noastre la Piatra-Neamţ. Ne-aţi făcut să ne convingem că sufletele şi inimile noastre nu au frontieră. Am simţit că Basarabia e lacrima României, şi România e patria mea. Inima îmi strigă – Treziţi-vă români!

Vă transmit cele mai sincere felicitări cu prilejul Sfintelor sărbători de iarnă.

La mulţi, mulţi ani!

Nadejda LAVRIC, vicepreşedinte al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEŞ)

Că suntem acelaşi popor nu încape nici o îndoială. Pentru România întotdeauna am avut un sentiment deosebit, pentru că părinţii mei s-au născut în România Mare. Vizita în judeţul Neamţ mi-a reconfirmat sentimentele că suntem oameni apropiaţi sufleteşte, fraţi, care trebuie sa aibă o Ţară. Vă mulţumesc mult pentru emoţiile pe care am avut prilejul să le trăiesc.

Angelina BEGU, şef sector organizare şi administrare (FSEŞ)

În cadrul acestei vizite am avut prilejul de a cunoaşte oameni cu sufletul mare, specialişti iscusiţi nu doar în meseria profesată, dar şi în domeniul activităţii sindicale. M-a impresionat foarte mult dăruirea de sine şi efortul depus de către membrii Biroului Operativ al SLLICS pentru ca noi să ne simţim ca acasă. În toate aceste zile, am simţit mai aproape ceasul Unirii şi vom contribui la aceasta, împreună cu fraţii noştri din Patria Mamă.

 Vă mulţumim încă o dată pentru tot ce aţi făcut şi faceţi pentru noi. Crăciun Fericit!

Simion BOŢAN, preşedintele Consiliului raional Orhei

După cuvinte există trăiri, iar după trăiri – numai amintiri frumoase. Şi nu pot decât să mulţumesc din suflet gazdelor care ne-au împlinit visele mai presus decât aşteptările noastre.

Personal nu am simţit hotar între noi, deşi din păcate încă el mai există. Sufletul meu a fost răscolit de amintirea cetăţilor şi mănăstirilor ctitorite de Ştefan cel Mare, Alexandru cel Bun, de prispa de la Humuleşti, de mormântul iubitei lui Mihai Eminescu, Veronica Micle …

Şi mă bucur pentru că am putut stabili contacte pentru viitoare parteneriate cu SLLICS Neamţ, cu casa Corpului Didactic, cu Colegiul „Spiru Haret”, cu…

Vă vom aştepta cu dor la noi în Basarabia!

La mulţi ani dragii noştri!!!

Lilia HACINA, director, Liceul teoretic „Alecu Russo”, Orhei

Am crescut într-o familie numeroasă, împreună cu trei surori şi doi fraţi. Viaţa ne-a rătăcit prin lume iar grămăjoară, toţi şase, ne întâlnim foarte rar. Însă oriunde ne-am afla, ne simţim reciproc bucuriile şi tristeţile, dragostea şi mângâierea. Aflându-mă la Piatra-Neamţ, am simţit aceeaşi dragoste şi dăruire sufletească de frate, de parcă am revenit acasă după o lungă despărţire.

 Cu mult drag şi profund respect,

Ana CIMPOIEŞU, preşedintele Consiliului raional Hânceşti, membru al Biroului executiv

Dragi colegi! Sunt cetăţeană a Statului Român.

 La Piatra-Neamţ m-am simţit acasă. Am realizat încă odată cât suntem de aproape ca popor şi neam.

 Cele văzute – edificii istorice, culturale, întâlnirile, discuţiile purtate, atitudinea şi sinceritatea dvs. au demonstrat o dată în plus cât de mult ţineţi la noi.

 Vă mulţumesc din suflet pentru aceste zile minunate pe care le-am petrecut împreună.

Cu mult drag,

Silvia STRATAN, preşedintele Consiliului raional Rezina, membru al Biroului executiv

Mulţumire pentru tot ceea ce mi-a provocat trăiri puternice .

Vizita în judeţul Neamţ nu mi-a schimbat percepţia despre România – a întregit-o. Mai mult ca altă dată (dar am avut ocazie să fiu în mai multe rânduri) trăiri profunde, sincere provocate de atitudinea celor cu care ne-am întâlnit şi am comunicat. Gândul că trebuie să fim împreună nu poate avea alternative …

Victor SÂNCHETRU, preşedintele Consiliului raional Ştefan Vodă

(Apostolul nr. 194, decembrie 2016)