„Caravana cunoaşterii”- campanie de promovare a lecturii

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Neamţ a iniţiat proiectul intitulat „Caravana cunoaşterii” prin intermediul căruia vor fi găsite soluţii atipice de atragere a elevilor către biblioteci şi lectură, astfel încît ei să-şi dezvolte competenţe cheie prin intermediul cărţii.
Inspectorul general şcolar Luminiţa Vârlan face legătura cu administraţiile publice locale ce urmează să fie implicate în acest proiect: „Sigur că nu excludem beneficiile PC-ului în viaţa noastră, dar trebuie să aducem copiii în spaţiul bibliotecii, la carte şi lectură. Campania se va derula în parteneriat cu foarte multe instituţii, vom face demersurile necesare către primăriile din judeţul Neamţ. Am luat deja legătura cu domnul primar Laurenţiu Leoreanu, de la Roman, cu domnul primar Gheorghe Ştefan şi cu domnul Decebal Arnăutu, de la Târgu Neamţ”.
La Roman, activitatea intitulată „Lectura între generaţii”, se va desfăşura în aer liber, fiecare adult dăruind câte o carte unui copil, vor avea loc lecturi la lumina lampadarelor din oraş.
În Piatra Neamţ o acţiune similară, ce implică şi un spectacol de teatru din I.L. Caragiale şi cîteva momente artistice pregătite de elevii de la Liceul de Artă „Victor Brauner”, ar putea avea loc în spaţiul din faţa clădirii Teatrului Tineretului aflată încă în lucrări de modernizare. .
Astfel de acţiuni vor avea loc şi la Târgu Neamţ, Roznov, Bicaz, Săbăoani şi Pipirig.

Angela BRUDARU