Concurs video pentru tineri „Generaţia ’92”

Care este viziunea ta despre un stil de viaţă durabil peste 20 de ani? La această întrebare ar trebui să răspundă, în cadrul Concursului „Generaţia ’92”,  tinerii europeni născuţi în 1991, 1992 sau 1993 printr-un material video care să prezinte viziunea lor. Materialele video trebuiaui trimise în perioada 1 martie – 2 aprilie.

Cîştigătorii concursului vor fi invitaţi să participe la un eveniment dedicat dezvoltării durabile care va avea loc la Copenhaga, pe data de 5 iunie, cînd vor primi şi premiile. Premiile sunt destul de atractive: premiul I -3.000 de euro şi medalie; premiul II -2.000 de euro şi medalie; premiul III – 1.000 de euro şi medalie, în timp ce preferaţii publicului vor fi răsplătiţi doar cu o medalie.

„În urmă cu douăzeci de ani, şefii de stat s-au reunit la Rio de Janeiro pentru primul „Summit al Pămîntului”. Conferinţa a reprezentat un eveniment istoric, ducînd la o serie de tratate în domeniul mediului. În luna iunie a acestui an, şefii de stat se vor întîlni din nou, în speranţa că această întîlnire va marca un alt moment de cotitură cu consecinţe pozitive pentru mediu, Agenţia Europeană de Mediu (AEM) doreşte să găsească tineri cu o viziune proaspătă despre modul în care pot fi soluţionate cele mai acute probleme de mediu” precizează organizatorii.

Materialele video trebuie să aibă durata între 30 de secunde şi 2 minute şi să prezinte viziunea personală a concurenţilor despre un stil de viaţă durabil. Concurenţii pot prezenta, de exemplu, principalele probleme de mediu din ţara lor şi viziunea lor despre modul de soluţionare a acestora. O altă posibilitate ar fi ca ei să se concentreze asupra modului în care generaţia lor ar putea orienta transformarea Europei spre un stil de viaţă mai durabil.

În concurs sunt  acceptate o varietate de moduri de prezentare, de exemplu concurenţii pot alege între jurnalism şi ficţiune, acţiune în direct şi animaţie, interviuri şi imagini. Dacă materialele video sunt prezentate în altă limbă decît engleză, acestea trebuie să conţină subtitrare în engleză.

Publicul va avea la rîndul lui ocazia să voteze materialul video preferat pentru premiul „buzz” prin intermediul mijloacelor de comunicare socială.