Deschiderea anului şcolar – Rareșul pus pe fapte mari

În careul Colegiului Naţional Petru Rareş (CNPR) din Piatra Neamţ atmosfera a fost „incendiară”, în sensul pozitiv al cuvîntului, elevii şi profesorii fiind prezenţi cu toţii la festivitatea de deschidere, iar freamătul mulţimii nerăbdătoare să pornească către sălile de curs s-a simţit pe întreg parcursul festivităţii. Conducerea acestui colegiu de elită, avînd alături foşti elevi de seamă, precum alpinistul Ticu Lăcătuşu sau omul de afaceri Andrei Baciu, a ţinut să le reamintească tuturor, prin vocea directorului Mihai Obreja, că ştacheta trebuie să rămînă la fel de sus pentru toată lumea, atît pentru clasele de gimnaziu, cît şi pentru cele de liceu. În cuvîntul său din deschiderea noului an şcolar 2011-2012, prof. Mihai Obreja a punctat principalele noutăţi legate de prelungirea gimnaziului, pentru elevii ce intră în acest an în clasa a V-a, cu încă un an, pînă la clasa a IX-a, precum şi faptul că, după două săptămîni de recapitulări din materia anului trecut, vor urma testele de evaluare.
„62 de elevi au obţinut note de peste 9,00. I-aş felicita şi pe cei care au absolvit clasa a VIII-a la noi în vară, care au reuşit şi ei să obţină note bune şi foarte bune, reuşind să rămînă în continuare elevii liceului. Mă adresez celor din clasele a XI-a şi a X-a, cu îndemnul de a fi mult mai atenţi cu parcursul lor individual. Am reuşit şi anul acesta să atragem la Petru Rareş cei mai buni elevi din municipiu şi din judeţ. Şi avem speranţa aceasta de a obţine şi rezultate foarte bune. Pe cei din cele două clase a V-a, doresc în primul rînd să-i felicit pentru că au optat pentru liceul nostru şi să-i informez că ei vor sta în gimnaziu 5 ani, căci începînd de anul acesta, elevii care intră acum în clasa a V-a vor face şi clasa a IX-a, tot la gimnaziu, după care vor merge la liceu”, a spus, printre altele, directorul CNPR, Mihai Obreja.
Cu dorinţa de a rămîne în continuare elita judeţului, în special pe partea reală de studiu – dar la Rareş există şi clase pe profil uman, cum sunt cele de filologie-, conducerea CNPR a dat startul noului an şcolar 2011-2012.
Aşadar, un nou an şcolar a început cu greutăţile inerente, cu speranţe de mai bine deopotrivă pentru elevi, profesori şi părinţi.

Angela BRUDARU