Viața mea apară viața

La începutul lunii mai s-a desfăşurat faza locală a concursului naţional „Viaţa mea apără viaţa”. Manifestarea a avut loc la Palatul Copiilor din Piatra-Neamţ. Concursul cu tematică de protecţie civilă reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţămîntul gimnazial şi liceal şi a fost organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor – prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi al Ministerului Sănătăţii, Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România. La nivelul municipiului Piatra Neamţ concursul a fost organizat de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Piatra-Neamţ, Serviciul de Pregătire a Populaţiei din cadrul Inspecţiei pentru Prevenire ISU Neamţ şi Inspectoratul şcolar Neamţ.
La concurs au fost invitate toate şcolile generale şi liceele din municipiu. Echipele au fost constituite din elevi cu vîrsta cuprinsă între 10-15 ani, pentru clasele V-VIII, respective între 15-18 ani, pentru clasele IX-XI.
Concursul a cuprins două probe, una teoretică şi una practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebări pe tematică specifică. Participarea echipelor la probele practice ale concursului este condiţionată de obţinerea a minim 15 puncte la proba teoretică şi a constat în transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri şi deplasarea cu mască pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.