Când moderatorii devin acuzatori…

În seara zilei de 12 noiembrie 2020, la un post de televiziune, un moderator a lansat un atac dur la adresa Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, deoarece această federaţie a îndrăznit să ceară, într-un document public, Guvernului României respectarea unor drepturi legale şi legitime ale membrilor săi de sindicat, drepturi ce presupun alocarea unor sume de bani în Bugetul de stat 2021, buget despre care se spune că, acum, ar fi în durerile facerii.

 Cu argumente logice, legale şi de bun simţ, în documentul respectiv se demonstra nevoia unei finanţări corecte pentru şcoala românească, aflată într-o suferinţă cronică cu consecinţe dezastruoase pentru fiinţa poporului nostru. „Moderatorul”, însă, era ţintit pe acuze nefondate şi înfierarea îndrăznelii sindicale care a deranjat guvernanţii. Aş vrea să cred că acest personaj nici nu a citit documentul respectiv, altfel înţelegea argumentaţia cererilor şi nu risca să-şi compromită menirea de moderator cu acuzaţii comandate.

 Pentru a judeca fiecare dintre noi întâmplarea nefericită care nu face cinste nici moderatorului, nici postului respectiv de televiziune, redăm, integral, în acest număr al revistei, adresa Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ către Guvernul României.

Gabriel PLOSCĂ,

Preşedintele Sindicatului din Învăţământ Neamţ