CU MÂNA ÎN BUZUNARELE PROFESORILOR

• Interviu cu dl. Gabriel Ploscă, preşedintele sindicatului din învăţământ Neamţ

– În ultima lună aţi reuşit semnarea noului contract colectiv de muncă sau lucrurile tergiversează încă?

– Cel mai important lucru care a fost realizat de sindicat în ultimul timp constă chiar în negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură – învăţământ preuniversitar, contract care a fost semnat deja de părţi, respectiv de Ministerul Educaţiei şi de către federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ. Contractul a fost, ulterior, înregistrat la Ministerul Muncii, publicat în Monitorul Oficial, şi deja îşi produce efecte. Documentul a fost trimis în toate unităţile de învăţământ. Foarte curând Contractul va fi tipărit într-o broşură, care va ajunge la conducerile şcolilor şi la liderii noştri de sindicat.

– Contractul colectiv ar trebui să reglementeze relaţiile de muncă dintre angajatorii unităţilor şcolare şi salariaţii din învăţământ ca o lege fermă, de neeludat. Am înţeles însă că amploaiaţii ministerului mai calcă în străchini, cu bună ştiinţă. E adevărat?

– Adevărat. Chiar de curând reprezentanţii Ministerului Educaţiei ne-au testat vigilenţa şi au încercat să încalce unele prevederi clare. Spre exemplu, a treia zi de Paşte este prevăzută în contractul colectiv ca zi liberă plătită, iar ministerul, folosind ca instrument EDUSAL-ul, a încercat să o dea ca zi liberă cu recuperare. Desi­gur că am intervenit la nivel de federaţie, au fost discuţii foarte multe şi, până la urmă, s-a respectat prevederea legală şi ziua de Paşte a fost trecută ca liberă, plătită. Într-o situaţie delicată au fost puse, din acest punct de vedere, angajatele care au lucrat la statele de plată, pentru că nu au ştiut cum să treacă această zi nelucrătoare, cu plată sau cu recuperare. Şi nu este normal ca aceşti oameni să fie mereu hăituiţi. Aveam bănuieli că se recurge des la metode prin care să ne fenteze la salariu, dar iată că încep să vină şi dovezile. Şi anume, SIVECO, cel care administrează programul EDUSAL, se consultă cu ministerul telefonic. Practic, primeşte comenzi telefonic. Domul Radu Mâţu de la SIVECO a spus că aşa se face consultarea, telefonic!

– În ce măsură a reuşit sindicatul să rezolve o problemă mai veche, cea privitoare la plata dobânzilor pentru diferenţele salariale câştigate în instanţă?

– Mereu au fost discuţii în ceea ce priveşte semnificaţia acestor dobânzi. Noi susţinem că, aşa cum scrie în hotărârile judecătoreşti, aceste sume reprezintă dobânda legală remuneratorie plus penalizatoare, iar ministerul susţine că este vorba numai de dobânda remuneratoare, pentru că este cu 20% mai mică decât cea penalizatoare. Deci, se mai ciupesc nişte bani. Chiar juriştii Ministerului Educaţiei ne-au împărtăşit punctul de vedere, acela că trebuie să respectăm ceea ce spune instanţa, respectiv hotărârea judecătorească. Şi în Comisia de Dialog Social poziţia sindicatelor a fost ca draftul de Ordin pe dobânzi să fie modificat, în sensul punctelor de vedere corecte după părerea noastră şi, iată că ne pomenim deja, pe 14 mai, cu un ordin pe plata dobânzilor, care lasă lucrurile destul de încurcate; ba mai mult, împinge responsabilitatea privind alegerea tipului de dobândă şi a modului de calcul a dobânzilor – deşi ei au prevăzut şi o formulă – pe umerii ordonatorilor de credite terţiari (unităţile şcolare) şi a celor secundari (inspectoratele şcolare). Fiind, însă, implicaţi şi reprezentanţii sindicatelor, ca responsabilitate, în corectitudinea calculului şi a încadrării în sumele alocate de ei – de altfel insuficiente. Se înfiinţează, practic, o comisie, din care noi trebuie să facem parte. Desigur că acest lucru ni se pare total deplasat, pentru că noi nu avem experţi care să se pronunţe asupra corectitudinii acestor calcule. Sumele ar trebui calculate în mod unitar, de către toate unităţile, după un model dat de Ministerul Educaţiei, care este ordonatorul principal de credite. Iar în ordinul actual nu este clar la ce se referă, pentru că scrie că este vorba despre dobândă remuneratorie/penalizatoare, adică fiecare să aleagă cum vrea.

– Cum a reacţionat sindicatul pentru îndreptarea situaţiei?

– Noi am reacţionat prompt, prin înaintarea unei adrese către Ministerul Educaţiei, prin care protestăm şi cerem ferm să se modifice acest ordin. Documentul a apărut în data de 15 mai, iar pe 16 mai am solicitat modificarea lui, pentru ca aplicarea să fie unitară şi să nu ne implice pe noi, sindicatele, în nişte lucruri care nu sunt de competenţa noastră.

– Ce alte exemple similare, de punere la încercare a vigilenţei sindicatului, au mai fost în ultima vreme?

– De exemplu, în urmă cu câteva zile s-a încercat publicarea unui ordin privind modificarea calendarului admiterii la liceu. E drept că s-a plecat cu un draft, pe care l-au pus în circulaţie, pentru a vedea mai întâi dacă reacţionăm. Noi nu am fost consultaţi înainte de a fi formulat ordinul, astfel încât ne-am autosesizat şi am reacţionat imediat, am protestat şi reprezentanţii ministerului l-au retras.

– Şi totuşi există un dialog direct cu ministrul Educaţiei, prin care sindicatul să-şi poată exprima anumite puncte de vedere, doleanţele şi propunerile cu privire la problemele din sistem?

– Chiar săptămâna trecută am avut o întâlnire cu ministrul Educaţiei. Am întrebat, printre altele, unde este Legea Educaţiei, pentru că noi nu am fost implicaţi în elaborarea ei. Ni s-a răspuns că nu este gata primul capitol de viziune şi că, atunci când va fi gata, îl vom vedea, adică vom fi, cumva, puşi în faţa faptului împlinit. Eu personal am făcut o glumă amară, spunând că cei cu Legea 153 s-au prefăcut mai bine că ne consultă, că măcar au făcut nişte comisii inter-ministeriale. Tare mi-e teamă că, de data asta, va fi ceva mai drastic, adică vom fi puşi în faţa faptului împlinit.

– Şi care ar fi aceste prevederi cu repercusiuni atât de grave?

– Pe surse am aflat şi noi că s-ar pune la cale desfiinţarea inspectoratelor şcolare, că ar putea dispărea titularizarea în sistemul de învăţământ şi să rămână titularizarea pe unitate şcolară. S-a mai încercat asta, dar noi am reuşit până acum să împiedicăm apariţia unei asemenea anomalii. Spre exemplu: dacă la o şcoală se face restrângere de activitate, un profesor cu 30 de ani vechime într-o unitate de învăţământ ar trebui să dea iar concurs, ca să se ducă la altă unitate Or, în momentul actual, prin mobilitatea de cadre, el are posibilitatea să primească un post de titular în altă parte pentru a-şi rezolva restrângerea de activitate, dacă este post vacant. O altă prevedere am înţeles că ar fi aceea ca directorul să taie şi să spânzure, în sensul că, dacă este coordonator, el angajează, el stabileşte salarizarea. Iar asta ar însemna politizare până în măduva oaselor. Pentru că, dacă directorul este cel care decide încadrarea şi salarizarea şi este membru sau simpatizant al unui partid, va avea grijă întâi de cei care sunt cu aceeaşi orientare politică. De aceea, spun că semnele nu sunt bune, şi sperăm să nu se adeverească aceste discuţii pe care le-am auzit pe surse.

– Fiind evident că trebuie să fiţi mereu în gardă spre a contracara strategiile legiuitorului, am dori să ne spuneţi cum se pregătesc, concret, liderii de sindicat pentru a face faţă tensiunilor din confruntările inerente, ce ţin de apărarea drepturilor salariaţilor în relaţia cu guvernanţii.

– În 10-12 mai am avut o nouă sesiune de formare pentru un grup de lideri sindicali din judeţul Neamţ, cu tema Comunicare eficientă în managementul sindical. Sesiunea şi-a atins obiectivul, şi spunem asta bazându-ne pe fişele de evaluare privind gradul de satisfacţie a cursan­ţilor şi urmează să definitivăm această etapă de formare cu sesiunea din octombrie. Astfel, majoritatea liderilor de sindicat au trecut prin aceste programe de formare şi sperăm să vedem efectele benefice ale acestora, în activitatea lor. De asemenea, relativ recent, Federaţia noastră a acreditat, prin Centrul Naţional de Formare, încă patru programe de formare: Rolul leadership-ului în managementul organizaţiei – cu 25 de credite, Managementul educaţiei pentru timpul liber – 20 credite, Managementul calităţii educaţiei pentru obţinerea performanţei în învăţământul preuniversitar – 20 credite, şi Managementul protecţiei datelor cu caracter personal – cu 15 credite. La acest din urmă program poate participa şi personalul auxiliar. De asemenea, noi am cerut experţilor de la Centrul de formare să elaboreze şi un proiect şi pentru acest personal didactic auxiliar, chiar dacă nu este cu credite. Trebuie să menţionez că, pentru a le facilita colegilor participarea la aceste programe de formare, împreună cu Casa Corpului Didactic avem o colaborare pentru extinderea locaţiilor, astfel încât colegii noştri să nu mai trebuiască să se deplaseze la Bucureşti pentru aceste cursuri, sau să apelăm la formatori din afara judeţului, ceea ce ar majora costurile programului de formare.

– Vine vacanţa şi poate ar fi bine să aducem în discuţie şi voucherele de vacanţă.

– S-a discutat la nivel naţional despre reglementarea lor şi există şi un act normativ. Avem promisiunea că în luna mai banii vor ajunge în bugetele unităţilor şcolare care, mai apoi, vor putea să facă licitaţiile pentru achiziţionarea voucherelor de vacanţă.

– Ce alte noutăţi notabile aveţi să le transmiteţi membrilor de sindicat?

– Anunţăm, cu bucurie, că, în data de 24 mai, Inspectoratul Şcolar Neamţ împreună cu sindicatul nostru va găzdui un schimb de experienţă pentru 50 de tineri specialişti din Republica Moldova – educatoare, învăţători şi profesori. Pe această cale doresc să îi mulţumesc doamnei directoare prof. Mariana Paleu de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamţ care le va asigura masa şi cazarea. Împreună cu reprezentanţi ai inspectoratului, oaspeţii noştri vor vizita câteva unităţi şcolare.

– Personal, ca lider de sindicat, în ce proiecte de anvergură sunteţi cooptat?

– Tot cu bucurie vreau să anunţ că voi face parte din delegaţia sindicatelor din România care va participa la Conferinţa Organizaţiei Internaţionale a Muncii care se va desfăşura la Geneva, în a doua jumătate a lunii iunie. La acest eveniment, care marchează 100 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei, delegaţia din România, care va avea reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale şi patronale, ai Guvernului, va beneficia de finanţarea Guvernului. Personal voi fi în Comisia de violenţă şi hărţuire în lumea muncii.

A consemnat Mircea ZAHARIA