În numele Apostolului

Apostolul – preţioasă piatră rară, prelucrată cu măiestrie de consiliul de redacţie, condus de domnul Mircea Zaharia, un iniţiat în arta şlefuirii cuvintelor şi ideilor, faţetelor pietrei, până când o face să reflecte lumina dintr-o bijuterie cu un design unic şi special care se accesorizează perfect Sindicatului Lucrătorilor din Învăţământ Neamţ.

Apostolul – revista cadrelor didactice din judeţul Neamţ, un proiect interbelic de presă scrisă care s-a reinventat, de 20 de ani, prin adaptarea la contextul social, cultural şi tehnologic/ digital, în numele Apostolului, cu un conţinut autentic, cu teme şi mesaje esenţiale, dând totodată o şansă şi cititorului online.

Apostolul – publicaţia care a rezistat probei timpului, pentru că a fost clădită pe visul intelectualilor-apostoli de a reînvia spiritul unei comunităţi cu evenimentele şi emoţiile ei, a ţinut proaspătă agenda preocupărilor semnificative şi a pledat pentru unitate şi solidaritate în apărarea identităţii cetăţii.

Faptul îmbucurător că revista bate spre 220 de apariţii confirmă importanţa ei şi nevoia dascălilor, membrii FSLI, de a se regăsi în astfel de publicaţii. Cu tehnologie sau fără, indiferent de revoluţiile digitale care vor urma, forumiştii, bloggerii, facebook-iştii, generaţiile viitoare vor avea nevoie de astfel de repere, adică de Apostoli care să propovăduiască despre normalitate şi reaşezarea valorilor.

La cea de-a 20-a aniversare, maramureşenii (editori ai revistei Şcoala maramureşeană şi buletinului informativ Jurnal sindical) felicită colegii nemţeni şi pe preşedintele sindicatului lor, profesorul Gabriel Ploscă, pentru realizarea acestui proiect minunat, dorindu-le în continuare răbdarea şi tăria pietrei, pentru a rămâne în timp un mărturisitor al aspiraţiilor şi visurilor acestei generaţii de apostoli.

La mulţi ani Apostolului şi la multe aniversări!

Prof. Ioana PETREUŞ, Preşedinte Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş