Presiuni asupra Sindicatului Liber Învăţămînt

* „S-au temut că ne alăturăm protestatarilor!…”

Vineri, 27 ianuarie, între orele 15,00 şi 16,00, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învăţămînt Neamţ ar fi trebuit să organizeze pichetarea sediului Prefecturii Neamţ. Pichetul nu a mai avut loc, deoarece sindicatului i s-a cerut să picheteze Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Neamţ, instituţie cu care relaţiile nu sunt tensionate, deci pichetarea instituţiei nu ar avea nici un rost.
Preşedintele Filialei Neamţ a Federaţiei Sindicatului Liber Învăţămînt (FSLI), Gabriel Ploscă, este profund nemulţumit de situaţia creată: „Nu ni s-a aprobat pichetarea Prefecturii Neamţ. Mai mult, ni s-a cerut să ne mutăm pichetul în parcarea din faţa sediului Inspectoratului Şcolar al Judeţului Neamţ, instituţie cu care noi colaborăm bine şi nu avem nimic de împărţit. Motivele invocate sunt de-a dreptul puerile. Ni s-a spus că nu putem organiza pichetul la prefectură, deoarece în zonă se derulează anumite lucrări. Revendicările noastre nu au legătură cu Inspectoratul Şcolar, ci cu Guvernul Boc, pentru că noi cerem lucruri ce sunt de competenţa Instituţiei Prefectului să le transmită la guvern şi care nu pot fi soluţionate doar de Ministerul Educaţiei, ci de mai multe ministere. Aşa încît, cu regret şi cu profundă nemulţumire anunţăm că am anulat desfăşurarea pichetării”.
Profesorul Gabriel Ploscă consideră că piedicile puse în realizarea acestei acţiuni de protest sunt de o cu totul altă natură şi nu au legătură cu lucrările derulate în zona Palatului Administrativ:
„De fapt, eu cred că s-au temut ca nu cumva membrii noştri de sindicat să se alăture celor ce protestează spontan, zilnic, în zona parcării din faţaTeatrului Tineretului. Acesta este motivul real”.
A. B.