În amintirea celor 15 ani împreună cu Sindicatul din Învăţământ Neamţ

Acum 15 ani am bătut la uşa CSDR Bucureşti împreună cu bunul meu prieten Vasile Anghel, liderul Federaţiei 15 Noiembrie Braşov, căutând un punct de sprijin sindical pentru federaţia noastră care tocmai luase fiinţă. Am găsit oameni de omenie şi sindicalişti adevăraţi în conducătorii de atunci ai CSDR – domnii Iacob Baciu, Aurel Cornea şi alţii. Am fost primiţi cu căldură de aceştia, urmând ca în vara anului 2000, la Consiliul Naţional care a avut loc în staţiunea Venus, să fim propuşi şi validaţi pentru intrarea în CSDR.

În toamna aceluiaşi an Conducerea Sindicatului Liber UMARO, prin liderul său Ioan Amariei, a făcut demersurile necesare pentru afilierea sindicatului la Uniunea judeţeană a CSDR Neamţ, condusă atunci de domnul Gabriel Ploscă pentru ca apoi, la prima şedinţă a Biroului Executiv al Uniunii judeţene Neamţ, să fie discutată cererea şi aprobată afilierea Sindicatului UMARO la Uniunea judeţeană Neamţ.

Împreună cu celelalte sindicate afiliate şi în primul rând cu Sindicatul din Învăţământ Neamţ am participat în toţi aceşti ani la viaţa sindicală desfăşurată sub îndrumarea conducerii Uniunii CSDR Neamţ.

Liderul Uniunii Neamţ, domnul Gabriel Ploscă s-a implicat activ în viaţa sindicală şi profesională a organizaţiei Sindicatului Liber UMARO, fiind cu noi, la bine şi la rău.

Mulţumind conducerii CSDR Neamţ pentru încrederea pe care ne-au acordat-o acum 15 ani, astăzi la ceas aniversar, urăm „La mulţi ani!” Sindicatului din Învăţământ Neamţ pentru a apăra pe mai departe drepturile socio-profesionale ale tuturor nemţenilor din învăţământ şi nu numai.

 

Cu stimă şi consideraţie,

Preşedintele Sindicatului Liber UMARO, Ioan AMARIEI