Prof. Marcela Popescu – pledoarie pentru frumos

Sala Cupola a Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” a găzduit a noua expoziţie personală de pictură a profesoarei Marcela Popescu. Echilibrate armonios, cele 39 de creaţii ale sale, reunite sub titlul „Dor de vară”, sunt o mărturie a sincerităţii artistei. Vernisajul a avut loc joi, 2 februarie şi a fost însoţit de un recital la pian susţinut de George Ţăranu, elev în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Victor Brauner” (prof. coordonator, Mariana Anghel).

 „Marcela Popescu desfată, într-adevăr, ochiul. Are claritate, fermitate, pictează cu inima”, a spus Mihael Balint, redactorul Bibliotecii Judeţene.

Debutul profesoarei de biologie Marcela Popescu s-a consemnat în anul 2016. „În anul 2016 am ieşit pentru prima dată pe simeze, au urmat opt expoziţii personale şi cinci de grup, dintre care două la Muzeul de Artă din Roman. Am ajuns acum să am o colecţie de peste 350 de lucrări în ţară şi în străinătate”, a afirmat artista.

La fel ca la debut, interpretarea artistică a creaţiilor Marcelei Popescu a aparţinut criticului de artă Cristian Livescu. „Câţiva dintre dumneavoastră aţi participat, împreună cu mine, şi la debutul Marcelei Popescu din 2016. Vorbeam atunci despre un debut întârziat, dar senin şi frumos, cu mult optimism şi cu multă ofensivă a talentului. Vinde foarte puţine lucrări, pentru că ţine foarte mult la ele. Domeniul picturalităţii nu e un domeniu uşor. Cere nu numai talent, sensibilitate, melancolie, ci şi pasiune pentru a privi, timp pentru a medita. Remarc la domnia sa o mare siguranţă pe actul de creaţie şi o anumită bucurie de a aşterne culoarea, pentru că în pictură forma contează foarte mult, dar culoarea este cea care desăvârşeşte arta picturală. Această expoziţie are o anumită patină impresionistă, culorile nu sunt tari, nu sunt stridente, sunt culori stinse, tăcute, frumoase, de sensibilitate, culori de suflet”.

Expoziţia poate fi vizitată până la mijlocul lunii februarie.

Violeta MOŞU