Alături de presă, în peisajul mass media al judeţului Neamţ, începând din februarie 2019 (iată se împlinesc trei ani!), şi-a câştigat un loc în inima publicului şi radio Jurnal FM, care este şi îşi propune să fie şi pe mai departe un post cu format cultural, oferind ascultătorilor muzică, informaţii şi dezbateri diverse. În acelaşi timp, echipa de redactori doreşte să cuprindă în programele oferite la acest post şi informaţii din sfera socială, care îi privesc direct pe ascultătorii din zona de acoperire.
Prima licenţă obţinută a fost cea pentru oraşul Rădăuţi, pe frecvenţa 99.20 MHz. Astăzi, reţeaua cuprinde şapte frecvenţe locale: Rădăuţi – 99.2 FM, Bârlad – 103.3 FM, Bicaz – 96.1 FM, Oneşti – 87.8 FM, Piatra-Neamţ – 92.00 FM, Bacău – 94.00 FM, iar foarte curând Jurnal FM va emite şi în oraşele Braşov şi Făgăraş.
Acest post de radio este o mare familie din care fac parte toţi iubitorii de frumos, orchestrată de jurnalişti de excepţie, cu mare experienţă, capabili să comunice rapid, eficient şi pe înţelesul publicului o selecţie de informaţii. Din echipa de redactori fac parte: Radu Găitan, Florin Ştefănescu, Dan Apetrei, Carmen Ionică, Ciprian Solomon, Elena Butnaciuc; la ştiri transmit Carmen Polgar, Petronela Barb şi Mădălina Rotaru. Director tehnic – Cristi Hurgheş, inginer de sunet – Bogdan Ion.
Ca element de politică editorială putem spune că la dezbaterile care au loc în studioul nostru, aducem specialişti din domenii diverse, cu care dezvoltăm subiecte de mare interes. Invitaţii noştri sunt medici, profesori, istorici, psihologi, scriitori etc. Menţionăm câteva exemple sugestive: în domeniul învăţământului, dezbaterea cu dl. inspector general al ISJ Neamţ – Mihai Obreja, pe tema „Învăţământul între realitate şi experiment”; întâlnirea cu scriitorul Dan Dumitru Iacob cu dezbaterea „Mihai Eminescu – între legendă şi adevăr”; artistul folk Adrian Beznă, pe tema „Despre oameni şi amintiri”; bibliotecar Cristina Costache cu discuţia despre „România ca destinaţie turistică” etc. Astfel, putem spune că Jurnal FM îşi doreşte să fie o alternativă pentru ascultătorul matur şi educat.
Deschis către comunitate şi pentru comunitate, Jurnal FM foloseşte şi pune în valoare informaţiile oferite atât de invitaţii prezenţi la emisiuni, dar şi de publicul ascultător prin intervenţii telefonice în direct şi mesaje transmise redacţiei.
Viziunea postului nostru de radio este legată de faptul că s-a înfiinţat din dorinţa de a transmite valorile culturale care adună comunitatea împreună. Radioul înseamnă, pe lângă muzică şi ştiri, oameni care te ascultă.
Obiectivul Jurnal FM este acela de a dezvolta o comunitate activă, de aceea vă invităm să păşiţi pe „corabia” noastră, să ne fiţi alături şi să ne bucurăm de clipe radiofonice minunate.
Alături de Jurnal FM se află şi site-ul de ştiri şi informaţii din toate domeniile de interes, www.jurnalfm.ro. Arta, cultura, ştiinţa şi ultimele evenimente din comunităţile locale unde emite Jurnal FM, dar şi din toată ţara ori străinătate îşi au loc în paginile virtuale scrise, redactate şi editate de o echipă de jurnalişti profesionişti.
Elena BUTNACIUC, Director, radio Jurnal FM