Aceşti frumoşi învăţători şi congresele lor…

Câteva sute de învăţători se adună în fiecare an la un congres.

Pentru câteva sute de dascăli acesta este cel mai aşteptat moment din an.

Unii văd în acest eveniment sărutul lui Cuza pe un obraz, care prea multe palme primeşte de la viaţă sau împrejurări pe parcursul unui an.

Unii vin pentru a-şi încărca bateriile dintr-un loc care degajă energii pozitive, care dezvoltă stima de sine a dascălului.

Mulţi vin pentru a-şi desăvârşi pregătirea profesională într-un loc în care alte sute de confraţi din ţară şi de peste hotare aduc cu ei exemplele de bună practică după încă un an la catedră, unde vor intra în contact cu importanţi furnizori de material didactic, carte şcolară, servicii de formare profesională etc.

Alţii vor să fie la curent cu trendul din sistemul pe care îl slujesc, ascultând conferinţele unor personalităţi care dau ora exactă în domeniul ştiinţelor educaţiei.

Sunt mulţi care vin hotărâţi să provoace schimbări în bine la nivelul legislaţiei şi au deja dovada că acest eveniment are deja această capacitate.

Există şi din aceia care vin să-şi umple agenda cu noi date de contact ale unor confraţi, cu care dezvoltă mai apoi proiecte comune.

Suntem onoraţi an de an cu participarea unor nume importante de pe scena vieţii publice: academicieni, senatori, deputaţi, miniştri, secretari de stat, cercetători din domeniul ştiinţelor educaţiei. Prin prezenţa acestora realizăm că ne-am câştigat respectul lor, iar aceasta ne determină să continuăm pe acest drum al vieţii asociative la nivelul AGIRo.

Sunt sigur că şi acest congres va fi un succes chiar dacă ne-ar dezamăgi toată lumea şi dacă ne-am alege doar cu noi date de contact în agenda noastră. Este sigur că sunt nume care merită toată osteneala şi cheltuiala fiindcă la aceste congrese îi regăsim pe dascălii care trăiesc cel mai intens profesia lor.

 Viorel DOLHA, Preşedintele AGIRo