Surprize şi poticneli în cursa pentru posturile de directori

După discutabila proba dosarelor de admitere la concursul pentru ocuparea posturilor de directori de şcoală în judeţul Neamţ, nemulţumiri au apărut şi la evaluarea lucrărilor scrise prestate de candidaţi. Ele vizează în special subiectele date, mai ales cele create de psihologi, subiecte care au avut menirea de a testa mai mult atenţia şi perspicacitatea candidaţilor. După spusele unora, doar a treia parte a testării, cea care presupunea deţinerea cunoştinţelor de management a necesitat pregătire teoretică, celelalte fiind considerate de cultură generală. Se pare că tocmai asta le-a venit de hac unora dintre candidaţi, care s-au aşteptat la lucruri serioase în cadrul concursului, dar s-au trezit, asemenea unor elevi olimpici, că se împiedică în lucrurile simple.

Un singur candidat dintre admişi – 174 în totalitate – a obţinut nota maximă, acumulând 50 de puncte. Este vorba despre profesorul Vasile Lazăr, care vrea postul de director la Şcoala Grumăzeşti. Pe locul doi sunt alţi trei dascăli, care au 49,375 de puncte: Dumitru Letos, Cristina Păun şi Ana Maria Ichim.

Au fost respinşi 29 de candidaţi, unul eliminat din examen şi alţi patru nu s-au prezentat. Cei 174 care au trecut de prima testare şi nu au contracandidaţi se pot considera viitori directori.

Urmează încă două probe – evaluarea CV-ului şi susţinerea proiectului managerial, pentru care candidaţii trebuie să realizeze măcar 35 de puncte. Cele două etape se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie, iar pe 18, luna viitoare, se vor afişa rezultatele. Contestaţiile se vor depune între 21 şi 23 noiembrie, iar soluţionarea între 24 noiembrie şi 9 decembrie. Pe 16 decembrie va avea loc validarea în CA al ISJ Neamţ a rezultatelor şi transmiterea acestora la minister. (RED.)