Recompense pentru Eco Scoala din Horia

(Eco) Şcoala din comuna Horia a fost remarcată recent la nivel naţional, un grup de cadre didactice şi elevi reprezentînd această instituţie fiind premiaţi cu ocazia lucrărilor Seminarului naţional „Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”. Seminarul a fost organizat la Bucureşti de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), reprezentant al României ca membru cu drepturi depline în Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE).

La acest simpozion profesoarele Emilia Ciomîrtan şi Tatiana Gîrbea au fost răsplătite cu diplome, în vreme ce învăţătoarea Rodica Pîrvu şi ucenicul acesteia, elevul Ioan Matei Bejenaru (clasa I) au fost răsplătiţi cu premiul special pentru cea mai completă agendă eco. Şcoala Horia a primit, de asemenea, un certificat de participare pentru 6 ani la Programul mondial Eco-Şcoala, precum şi Diploma de excelenţă pentru coordonatorii echipei de proiect „Cartea Verde”, unul dintre aceştia fiind Înv. Nelu Dumbravă.

La acest eveniment, aflat la cea de-a XIII-a ediţie, au fost prezentate realizările şcolilor implicate în programele mondiale de mediu coordonate de Centru, respectiv „Eco-Şcoala”, „Tineri reporteri pentru mediul înconjurător” precum şi cel intitulat „Să învăţăm despre pădure şi proiectele naţionale” (Patrula Eco, Eco fotografia anului), recompensele pentru cadrele didactice şi copiii de la Şcoala Horia venind tocmai ca urmare a performanţelor obţinute în derularea unor astfel de programe.

 

A. OPRIŞ