Concursul „Premiile europene eTwining 2011”

Şcolile nemţene au şanse reale să cîştige unul din premiile concursului „Premiile europene eTwining” ediţia 2011, dacă pentru proiectele în care au utilizat TIC au cîştigat un Certificat European de Calitate, pentru oricare dintre anii de implementare a proiectului (proiectelor).

La ediţia din acest an, premiile se acordă pe trei categorii de vîrstă (4-11 ani; 12-15 ani şi 15-19 ani) şi pe trei categorii speciale. Un premiu special va fi sponsorizat de Ministerul Educaţiei din Spania pentru un proiect care se axează pe utilizarea limbii spaniole ca mijloc de comunicare sau care se axează pe învăţarea limbii spaniole într-un mod inovativ. Un alt premiu special recompensează utilizarea limbii franceze şi vine din partea Ministerului Francez al Afacerilor Externe şi Europene, Federaţia Internaţională a Profesorilor de Limbă Franceză, Biroul Naţional Francez de Asistenţă eTwining, în baza aceloraşi criterii ca şi în cazul utilizării limbii spaniole. Cel de-al treilea premiu special – Premiul „Marie Sklodowska Curie” – va fi acordat de Birourile Naţionale de Asistenţă din Franţa şi Polonia,  în onoarea laureatei Nobel pentru fizică şi chimie, şi va răsplăti un proiect care se axează pe o temă ştiinţifică sau de matematică ca bază de lucru. Acest premiu se poate acorda şi pentru alte arii curriculare, atît timp cît sunt axate pe un aspect din viaţa sau activitatea ştiinţifică a Mariei  Sklodowska Curie.

Data limită pentru înscrierea proiectelor (şcolilor) la Concursul „Premiile europene  eTwining 2011 este 30 noiembrie a.c. Detalii despre modalitatea de înscriere pot fi găsite pe site-ul dedicat al concursului.

 

Tabăra de tineret Millennium, Finlanda

 

Tinerii nemţeni, născuţi între anii 1993 şi 1996, şi interesaţi de matematică, ştiinţele naturii, tehnologia informaţiei şi alte ştiinţe, sunt invitaţi să se înscrie în tabăra de tineret „Millennium”, care va avea loc în luna iunie 2012, în Finlanda.

Programul taberei se bazează pe trei piloni principali: ştiinţă, tehnologie şi natură şi include prelegeri, ateliere de lucru, vizite în companii şi universităţi, precum şi activităţi sociale şi recreative. Tabăra se va axa pe următoarele teme: ştiinţă şi tehnologie de mediu; schimbare climatică; resurse naturale şi energie regenerabilă; apa; tehnologia informaţiei şi comunicării si digitalizare; matematica aplicată. Camp Millennium Tineret este gratuită pentru participanţi, organizatorii fiind cei care vor avea grijă de toate costurile -cazarea, masa şi toate  activităţile educaţionale pe perioada taberei  – inclusiv de biletele de avion, de călătorie şi alte cheltuieli şi de cazare.Limbă oficială Millennium Tineret Camp este limba engleză.

Data limită pentru înscriere este 18 decembrie 2011, pe adresa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/29968/lomake.html, iar  candidaţii selectaţi vor fi anuntaţi pe 15 martie 2012.

 

Angela BRUDARU