Un nou succes pentru „Tamara de la Barticeşti”!

Nici un concurs fără Carina Mihăilă pe podiumul premianţilor… Cam aşa s-ar putea spune dacă avem în vedere faptul că talentata fetiţă din Barticeşti, membră a trupei de teatru „MINIGONG” din Roman, bifează tot atâtea podiumuri câte concursuri îşi trece la activ, indiferent de anotimp sau de repertoriu. Ultima ispravă cu ton de superlativ pe care a izbutit-o „Tamara de la Barticeşti” s-a-ntâmplat la Fălticeni unde, la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” a obţinut Marele Premiu la Secţiunea Teatru/Monolog.

După muncă şi răsplată! Am concurat la categoria 7 – 14 ani într-o companie care mi-a dat emoţii, însă la final juriul a hotărât că eu am fost cea mai bună de data asta. L-am interpretat pe Nică din „Amintiri din copilărie”, un monolog foarte aplaudat, lucru ce, normal, mi-a produs o mare bucurie. Ca şi faptul că am petrecut clipe minunate alături de oameni minunaţi, ceea ce la vârsta mea înseamnă un plus de experienţă care-mi va ajuta foarte mult în viitor. Toate acestea au constituit pentru mine un dar binevenit în ajunul începerii noului an şcolar care-mi dă speranţe pentru viitor. Un viitor pentru care mă bazez mult pe familia mea, dar şi pe doamna Cătălina Bostan, coordonatoarea trupei de teatru <<MINIGONG>>, căreia-i datorez foarte mult pentru reuşitele de până acum, a mărturisit plină de emoţii Carinuţa cea şarmantă şi talentată, câştigătoarea show-ului naţional Next­STAR, ediţia 2013.

Cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” a debutat pe 31 august şi a tras cortina pe data de 6 septembrie. Participanţii au avut un program foarte diversificat în care au fost cuprinse ateliere de creaţie, vizionări de filme şi reclame culturale, precum şi întâlniri de suflet cu mari actori prezenţi cu acest prilej la Fălticeni. Juriul care a apreciat prestaţia concurenţilor la Secţiunea Teatru a inclus nume sonore precum Radu Ghilaş, regizor, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, Ovidiu Cuncea, actor şi diacon ortodox, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, cunoscuta coregrafă Lorette Enache, Ana-Maria Fasolă, student Univ. de Arte „George Enescu” Iaşi – Secţia Teatru, Neculai Sturzu, profesor la Lic. „Nicu Gane” Fălticeni, preşedinte fiind Gheorghe Balint, unul dintre promotorii festivalului de creaţie şi interpretare „Gr.V.Birlic”.

A. OPRIŞ