Fascinaţia unui festival: Piatra-Neamţ Creativ

Câteva zeci de lucrări de pictură şi grafică au putut fi admirate, timp de două săptămâni, pe simezele Sălii Cupola a Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” Neamţ, cu ocazia organizării celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Arte Plastice pentru copii „Piatra-Neamţ Creativ”. Vernisajul a avut loc joi, 15 septembrie, prilej cu care s-au decernat şi diplomele şi distincţiile pe care elevii Asociaţiei Culturale „Arte.Ro” şi Palatului Copiilor din Piatra-Neamţ le-au obţinut la concursurile internaţionale desfăşurate în acest an.

„Pentru copii, constituie o motivaţie foarte importantă să ne adunăm într-un cadru festiv ca să îi apreciem cum se cuvine, să îi aplaudăm, pentru că sunt dintre cei care-şi investesc timpul creativ, folositor, se dezvoltă frumos şi, la rândul lor, pot constitui modele de urmat”, a declarat prof. Cristina Petrariu, preşedintele Asociaţiei Culturale „Arte.Ro”.

„Mă bucur că acest eveniment are un mare ecou în continuare. Avem în lucru alte două proiecte de anvergură. Este vorba despre organizarea a două expoziţii la Ambasada României din Turcia şi la Ambasada României din Teheran”, a precizat şi dr. Mariana Ciobanu, vicepreşedintele Asociaţiei Culturale „Arte.Ro”.

Şi cu această ocazie, a fost o expoziţie bogată în date, care a demonstrat că plastica participanţilor din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Letonia, Ucraina, Polonia, Turcia, Thailanda, Malayesia, India, Hong Kong, Australia şi România a meritat să fie privită cu interes mai ales din considerente estetice. Descoperirea farmecului acestei adevărate lumi, a autenticului său, s-a conjugat cu lucrări de mare frumuseţe trimiţând spre metafore foarte sugestive.

„Trebuie să participăm cu drag la asemenea evenimente, pentru că tânăra generaţie are nevoie de susţinerea noastră. Le mulţumesc doamnelor Cristina Petrariu şi Mariana Ciobanu care sprijină această acţiune în care tinerii se manifestă în modul cel mai frumos cu putinţă”, a spus prof. Ioan Milea, directorul Palatului Copiilor din Piatra-Neamţ.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală „Arte. Ro”, în colaborare cu Palatul Copiilor din Piatra-Neamţ şi Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ.

Violeta MOŞU