„Lumea copilăriei” sub Cupola Bibliotecii Judeţene

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ a găzduit, în perioada 15-30 noiembrie 2022, prima expoziţie personală de pictură a Mariei Ştefan, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra-Neamţ.

Maria Ştefan frecventează de peste cinci ani cursurile Cercului de pictură II din cadrul Palatului Copiilor Piatra-Neamţ, condus de prof. Cristina Petrariu.

Tehnica de lucru preferată a Mariei este pictura în tempera, pe care o stăpâneşte foarte bine pentru vârsta ei şi care este frumos exemplificată în lucrările expuse. Acestea înfăţişează flori, oameni îmbrăcaţi în portul popular, zâne, personaje mitologice şi din poveşti, sfinţi şi îngeri. Sensibilitatea deosebită a Mariei, simţul culorii bine dezvoltat, interpretarea originală a motivelor tratate fac din această mică expoziţie personală un prilej de reflecţie şi contemplaţie senină a lumii privite prin ochii de copil.

Pasiunea tinerei pictoriţe pentru artă o face ca, după ce îşi face temele şcolare, să îşi dedice desenului şi picturii tot timpul liber rămas, în fiecare zi. Vacanţele, mai scurte sau mai lungi, sunt, de asemenea, consacrate artelor vizuale, studiului, experimentelor plastice şi testărilor tehnicilor noi de lucru. Acest fapt a determinat un progres semnificativ în ultimul an, lucru care a generat în mare măsura şi organizarea acestei expoziţii personale, a explicat prof. Cristina Petrariu.

Red.