Cu dor de ţară…

Şi pentru că vara e anotimpul care te îndeamnă să dai drumul aripilor, să zbori, să cutreieri lumea, ne-am pornit pe final de iunie, pentru câteva zile, cu o echipă formată din 33 sindicalişti din Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei, să ne cunoaştem mai bine Ţara.

Primul popas a fost la Mănăstirea Bistriţa din Piatra-Neamţ, unde am fost aşteptaţi şi primiţi cu drag de către dl Gabriel Ploscă, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ şi Cercetare Neamţ şi colegii săi de echipă, dna Gabriela Grigore şi dl Mircea Zaharia. Pe lângă bucuria revederii cu fraţii noştri sindicalişti din Neamţ, am primit de la ei în dar un lot de carte, care se va regăsi în câteva biblioteci şcolare săteşti din Basarabia.

Fascinaţi de somptuozitatea Cheilor Bicazului, de legenda Lacului Roşu, am ajuns la Târgu-Mureş, care ne-a impresionat prin arhitectura şi istoria sa, povestită cu mult profesionalism şi cunoştinţă de cauză de către excepţionalul ghid al Companiei SovadaTur, dna Eugenia Negru, profesoară de istorie la Liceul Teoretic Prometeu din Chişinău. Pe parcursul întregii călătorii dna Eugenia Negru a dat dovadă de erudiţie şi iscusinţă de povestitor neîntrecut.

Am vizitat cu sentimente de pietate Alba Iulia, oraşul Unirii, iar în faţa Catedralei în care au fost încoronaţi Regii României Mari am făcut o poză de grup.

Au urmat Salina Turda, oraşele Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Hunedoara cu Castelul Huniazilor, Prislopul cu mormântul lui Arsenie Boca.

Un sentiment aparte l-am trăit, mergând în inima Daciei, în vechea capitală Sarmizegetusa, păşind pe urmele marilor noştri strămoşi.

A fost frumos, extraordinar de interesant şi cu mult dor de Ţară.

Angelina BEGU