La mulţi ani, dragii noştri învăţători!

Respectând tradiţia, sărbătorim astăzi pe cei ce reuşesc să creeze, fără să facă magie, pe cei ce dăruiesc totul, fără să aştepte ceva în schimb, pe cei ce ştiu că au o singură misiune: să ajute orice copil să crească, să devină Om. Sunt ei, învăţătorii din şcolile noastre „ce trudesc viaţa întreagă, semănând pulberi de aur peste seminţele ce stau să-ncolţească”.

Fiecare dintre noi a crescut în felul acesta: cu el de mână, atunci când a pus prima dată pe hârtie creionul, atunci când a pronunţat silabele, când a recitat o poezie sau s-a bucurat de rezultatele corecte ale primelor socoteli. De la ei am învăţat, pas cu pas, să ne îndreptăm spre lumea din jurul nostru cu iubire, bunătate şi înţelepciune, să deosebim adevărul de minciună şi să ardem pentru ideea de bine şi frumos.

De ziua lor, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică Neamţ le doreşte să aibă aceeaşi putere, aceeaşi forţă creatoare, aceleaşi simboluri şi valori care de-a lungul timpului au înnobilat calea către tinerele generaţii.

Pentru ei, dar şi pentru elevii lor, ne dorim un sistem de învăţământ stabil, cu legislaţie care să nu se schimbe de la an la an, cu şcoli dotate cu mijloace de învăţământ moderne, dar mai ales, respectul societăţii româneşti şi a celor ce au puterea de decizie în această ţară.

Cerem românilor să nu lase simbolul învăţătorului doar în cartea în care au citit despre „Domnul Trandafir”, ci să-şi îndrepte atenţia către el în fiecare zi.

La mulţi ani, dragii noştri învăţători!

 

Prof. Gabriel PLOSCĂ,

Preşedinte al Sindicatului din Învăţământ Neamţ