Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ a găzduit, marţi, 2 aprilie 2019, Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză, la care au participat cadre didactice de specialitate din liceele din Piatra-Neamţ şi Roznov.

Prima parte a întâlnirii a avut ca temă „Învăţarea limbii franceze prin publicitate”, un aspect nou propus pentru procesul didactic de către profesor Oana-Raluca Hizan de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ, în scopul dezvoltării interesului pentru limba franceză în rândul elevilor. Tema activităţii a fost ilustrată printr-o expoziţie de afişe reprezentând atracţii turistice din diferite regiuni ale Franţei, realizate, în concepţie proprie, de elevii Colegiului „Calistrat Hogaş”.

Întâlnirea profesională a continuat, în partea a doua, cu prezentarea doamnei profesoare dr. Cristina Grigori, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ, referitoare la cursul online pentru profesorii de limba franceză oferit de Centrul CAVILAM din Vichy-Franţa şi la noile oferte de lectură, pe suport electronic, ale Asociaţiei Adiflor din Roanne. De asemenea, doamna profesoară Loredana Mitrea, de la acelaşi colegiu, a prezentat aspecte dintr-un schimb de experienţă realizat între elevi de la Colegiul „Petru Rareş” Piatra-Neamţ şi elevii Liceului „Antoine de Saint-Exupéry” din Saint-Raphaël, Franţa, cu prilejul vizitei liceenilor pietreni în localitatea franceză, în cadrul unui proiect de înfrăţire între cele două unităţi de învăţământ.

Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză a avut loc la Filiala de carte străină a Bibliotecii Judeţene, sub semnul creativităţii, al inovaţiei şi al bucuriei în abordarea şi desfăşurarea procesului didactic de predare şi învăţare a limbii franceze.

Violeta MOŞU