BULETINUL ASOCIAŢIEI ÎNVĂŢĂTORILOR DIN JUDEŢUL NEAMŢ

Asoc Inv Neamt

Asociaţia Învăţătorilor la început de martie

 

Cu mărţişoare, flori, multe flori şi felicitări, Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Neamţ a sărbătorit, la acest început timid de primăvară, Ziua internaţională a Femeii. Au fost organizate câteva activităţi de suflet dedicate tuturor doamnelor şi domnişoarelor din şcolile nemţene.

 

Mărţişoare, mărţişoare…

 

În sala de festivităţi a Asociaţiei Învăţătorilor a fost organizată o expoziţie de mărţişoare meşteşugite cu dragoste şi emoţie de elevii din clasele primare ale Şcolii Gimnaziale Nr. 3, Piatra Neamţ îndrumaţi de doamnele învăţătoare Elena Amariei, Mihaela Roxana Amaicei – Bilbor şi Carmen Olteanu. Am fost impresionaţi de ima­ginaţia copiilor care au reuşit să ne aducă câte un strop de primăvară.

8 martie-1

Omagiu doamnei învăţătoare

 

Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Neamţ în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 3 Piatra Neamţ a organizat joi, 5 martie 2015, ora 13, la sediul din strada Mihail Sadoveanu, nr. 21, o manifestare ce s-a dorit a fi o punte de legătură între generaţii. Ne-am readus aminte de chipuri luminoase de învăţătoare şi profesoare trecute în nefiinţă: Georgeta Grigoriu, Evelina Ceauşu, Ana Teodorescu, Eufrosina Savin, Genoveva Petrescu ş.a. Portretele vor fi făcute de foştii elevi, astăzi dascăli de renume, pentru care chipul doamnei învăţătoare / profesoare înseamnă, după atâţia ani, tot bunătate, iubire, înţelegere, înţelepciune. Cu emoţie şi respect au vorbit în faţa unui auditoriu la fel de emoţionat, profesorii Ana Catzaidi, Tatiana Antonovici. Maria Săilă, Maria Daniela Ciuraru,Vasile Săilă. Doamna Maria Diaconu a recitat câteva poezii dedicate tuturor învăţătoarelor şi profesoarelor. Profesoara Mihaela Tanovici, directoarea Colegiului Naţional „Roman Vodă” a omagiat-o pe doamna profesoară Maria Teodorescu, un exemplu de profesionalism şi dăruire, o adevărată „roman-vodistă”.

Toate doamnele au primit flori şi mărţişoare.

 

Cântec pentru mama

 

Un scurt program artistic a fost susţinut de elevii Amaicei – Bilbor Bogdan, Horghidan Anastasia, Tănasă Teodora şi Lazăr Ana-Maria, de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Piatra Neamţ. Fondul muzical a fost susţinut de profesorul Corneliu Gheorghiţă.

 

Balul mărţişorului

 

Meniul restaurantului unde ne-am întâlnit să sărbătorim ziua doamnelor noastre a cuprins: bună dispoziţie, muzică de calitate, dans, veselie…

 

Urare

E ziua ta! Ce am putea să-ţi dorim mai mult decât să ai în suflet veşnic primăvara.

 

Prof. Liviu RUSU,

preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor din Judeţul Neamţ