Performanţa, precum o brăţară de aur…

În buna tradiţie cu care ne-au obişnuit în ultimii ani, elevii de la Colegiul Tehnic “Danubiana” Roman au reuşit şi în 2011 să onoreze blazonul acestei şcoli unice ca profil în zona Romanului.

Elevii care au demonstrat la etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare din acest an că meseria este brăţară de aur şi că reuşitele lor sunt la fel de valoroase chiar dacă disciplinele de concurs presupun abilităţi care nu se cer nici la matematică şi nici la filozofie sunt: Otilia Valentina Oprea, meseria de ospătar (chelner) – vînzător, Simona Cristina Avădăni, textile pielărie, Iuliana Mihoc, brutari-patiseri, şi Cătălina Ciobanu, tehnicieni industria alimentară, ultima fiind şi “veterana” grupului de olimpici de la Colegiul Tehnic „Danubiana”…

Dincolo de talentul si de dorinţa elevilor de a păstra la un nivel respectabil ştacheta performanţelor de la această instituţie etalon, rezultatele remarcabile obţinute aici se datorează în mare parte unui colectiv de cadre didactice dornice mereu să-şi vadă ucenicii pe podium, în frunte cu directorul unităţii, prof. Cristina Avădăni. Dintre cei care au făcut posibile performanţele ultimilor ani pot fi citaţi şi prof. Luminiţa Pandelea, prof. Tudoriţa Scorţanu, Mintenica Butnaru – maistru instructor, profesoara Lămîiţa Iliescu, Simona Aldea, maistru, Lăcrămioara Costache, profesorii Ana Hăisan, Mariana Vacaru, Daniela Cobuz şi Genoveva Bordeianu, lista putînd continua cu alte nume precum Eva Netedu, Doina Ungureanu sau Marcela Homiceanu.

De remarcat este faptul că înafara celor patru fete de aur care reprezintă în acest an judeţul Neamţ la olimpiada pe ţară, la aceste profile, de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au mai obţinut premii la concursul judeţean Iacob Alexandra, locul III la electronică şi automatizări, Dragoş Mîrţ, locul II, Cătălin Moroşanu, locul III, şi Ionela Balint, menţiune la industrie textilă şi pielărie, Petronela Mihaela Timofte, loc II, Oana Maria Lungoaia, Mariana Simon şi Andreea Gabriela Scripcariu, locul III, Ana Maria Andrei, respectiv Daniela Dîscă, care au obţinut menţiuni la profilul industrie alimentară.

A. OPRIŞ