„Ziua porţilor deschise”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman s-a desfăşurat marţi, 3 martie, activitatea „Ziua porţilor deschise”, în cadrul proiectului iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, „Galeria meseriilor”, prin care învăţământul profesional a beneficiat de o promovare accentuată.

La această activitate au participat elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Stăniţa, Şcoala Gimnazială Bâra, Şcoala Gimnazială Dulceşti şi Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache” Roman, însoţiţi de profesori şi diriginţi. Participanţii au primit informaţii despre oferta educaţională a colegiului pentru anul şcolar 2020 – 2021, despre importanţa competenţelor profesionale, despre stagiile de practică la agenţii economici.

Au fost prezentate parteneriatele încheiate de unitatea de învăţământ cu agenţii economici la care se efectuează stagiile de practică, programul de studiu care le oferă tinerilor o calificare şi posibilitatea angajării mai rapide pe piaţa muncii, posibilitatea înfiinţării propriei firme sau derularea de activităţi ca PFA, firma de exerciţiu pentru evoluţia în carieră.

Elevii au vizitat cabinetele de informatică, cabinetul de legislaţie rutieră, atelierele mecanice şi electromecanice, minihotelul, cantina, cabinetele de specialitate, sala de festivităţi, bibliotecile, cabinetele medicale, sălile de sport.

În aceeaşi zi, în cadrul colegiului a avut loc dezbaterea „Integrarea la locul de muncă”, inclusă în calendarul evenimentelor propuse cu ocazia „Zilei Naţionale a Meseriilor”. Invitaţi la activitate au fost reprezentanţi ai agenţilor economici cu care şcoala are încheiate parteneriate pentru desfăşurarea orelor de instruire practică – economist Decebal Popiţan – C.I.C.A Popiţan, şi inginer Ştefan Sescioreanu – reprezentant al SC Point Arhitects SRL Roman.

„Dezbaterea cu elevii a urmărit sensibilizarea elevilor cu privire la implicarea în propria devenire, la dobândirea unor competenţe profesionale care să îi propulseze spre o carieră de succes. Prezentarea modelelor de bune practici oferite de invitaţi a fost de bun augur, elevii adresând întrebări despre etapele angajării, despre posibilitatea avansării la locul de muncă, despre responsabilităţile fişelor de post, despre lucrul în echipă”, a precizat profesor Cristinica Sava, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Miron Costin”. (Sursa: Ziarul de Roman)

Red.