SOROCA: Dar pentru profesorul solitar

Cu acest generic, în preajma sărbătorilor de iarnă, la Soroca a fost lansată o campanie de caritate, dedicată profesorilor pensionaţi care se confruntă cu o situaţie materială complicată. Iniţiativa Direcţiei de Învăţământ Soroca, (şef Direcţie Angela Muşenco), a fost susţinută de către organizaţia raională Soroca a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei (preşedinte Nadejda Seredovschi), Consiliul raional al elevilor, Asociaţia Obştească „Casa Speranţelor” şi mass-media locală.

Această acţiune şi-a dorit sensibilizarea societăţii la problemele profesorilor în etate, care nu au pe nimeni alături, fiind lipsiţi de grija şi suportul celor apropiaţi.

În acest scop, cu cea mai largă implicare a elevilor şi cadrelor didactice din raion, a fost editat un calendar cu genericul „Profesori soroceni, făuritori de destine”, dedicat celor mai apreciaţi profesori din comunitate. Cu banii colectaţi în cadrul campaniei, inclusiv şi cu cei câştigaţi din comercializarea acestor calendare au fost ajutoraţi 16 pedagogi solitari din raion. Cel mai important moment al campaniei, însă, a fost unul emoţional – foştii dascăli să nu se simtă uitaţi de cei cărora le-au clădit destinele. (Red.)