Spartachiada profesorilor – pledoarie în favoarea mişcării pentru sănătate

03-ap192-foto1-jpgConştient de efectele benefice ale mişcării pentru sănătate şi consecvent în practicarea ei, am profitat de invitaţia colegilor şi prietenilor noştri de la Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava pentru a participa, în perioada 16-18 septembrie 2016, la a patra ediţie a „Spartachiadei profesorilor”, cel mai mare eveniment sportiv din ţară, adresat angajaţilor din sistemul de învăţământ preuniversitar.

Astfel, un grup de 10 dascăli nemţeni, membri ai Sindicatului din Învăţământ Neamţ, şi enumerăm aici pe profesorii: Constantin Liviu Rusu, Ionel Hociung, Gheorghe Popa Grigoraş, Dan Forman, Iany Almăşanu, Constantin Toma, Vasile Lazăr, Gheorghe Doboş, Bogdan Ţiripanşi şi Alexandru Rusu, sprijiniţi de Sindicatul din Învăţământ Neamţ, s-au putut alinia la startul competiţiilor de volei masculin, tenis de câmp, tenis de masă, şah şi badminton.

Întrecerile sportive, foarte bine programate de organizatori, au oferit participanţilor posibilitatea de a concura la mai multe discipline sportive, în funcţie de orarul de desfăşurare al competiţiilor. Acestea au reprezentat pledoarii în favoarea mişcării, a sănătăţii, a prieteniei şi fairplay-ului, constituind, pe bună dreptate, exemple viabile oferite tinerei generaţii, a cărei disponibilitate de a petrece timpul liber practicând exerciţiul fizic este din ce în ce mai palidă.

Chiar dacă forma fizică nu a fost una la nivel excepţional, chiar dacă articulaţiile nu au mai funcţionat ca la prima tinereţe, delegaţia nemţeană a obţinut rezultate frumoase, ocupând locul doi cu echipa de volei masculin, în componenţa: Ionel Hociung, Gheorghe Popa Grigoraş, Iany Almăşanu, Alexandru Rusu, Bogdan Ţiripan, Gheorghe Doboş, Constantin Toma, Dan Forman, Constantin Liviu Rusu, Vasile Lazăr. De asemenea, în competiţia de badminton, unde prezenţa a fost extrem de numeroasă şi de bine pregătită, s-a reuşit plasarea reprezentanţilor noştri pe treapta a doua şi a treia a podiumului, prin domnii Gheorghe Popa Grigoraş şi Iany Almăşanu, domnii Vasile Lazăr şi Dan Forman obţinând menţiuni. Tot menţiuni au primit şi domnul Vasile Lazăr, în competiţia de tenis de masă, respectiv domnul Constantin Liviu Rusu, la tenis de câmp.

Mai presus de toate, consider că această frumoasă manifestare a reprezentat un bun prilej de a petrece timp liber de calitate, de a lega sau consolida prietenii, de a face schimb de idei şi impresii, atrăgând în acelaşi timp atenţia asupra practicării exerciţiului fizic, subliniind numeroasele beneficii pe care acesta le are asupra sănătăţii.

În numele delegaţiei nemţene vreau să adresez mulţumiri organizatorilor, cu speranţa că vom mai fi invitaţi şi la ediţiile viitoare ale competiţiei, mulţumind totodată şi conducerii Sindicatului din Învăţământ Neamţ pentru sprijinul fără de care această participare ar fi fost mai dificil de realizat.

 

Ionel HOCIUNG