● Concursul de Arte Plastice „Dr. Sorin Ciobanu”, ediţia a IX-a
Tinerii artişti, cu vârste între 6 şi 19 ani, au trăit cu intensitate bucuria întâlnirii cu jocurile preferate ale copilăriei, tema din an a Concursului şi Expoziţiei de Arte Plastice „Dr. Sorin Ciobanu”. Rod al talentului şi fanteziei, lucrările, de o mare varietate de viziuni şi expresii, au adus în prim-plan, prin intermediul jocului, minunate mijloace de apropiere între copii.
Valoarea celor trei Premii speciale (Iustina Vieru, Maria Ştefan – autoare a 15 lucrări, şi Irina Aelenei), a Premiului pentru creativitate (Ilinca Pintea), a Premiului pentru originalitate (Miruna Ilinca Anghel) şi a celor două atribuite pentru realizarea tehnică (Ricardo Dăscăliţei şi Adrian Macovei) a fost de 500 de lei fiecare, fondul total de premiere crescând la 3.500 de lei la această ediţie. Premiile în bani au fost acordate de dr. Mariana Ciobanu, ing. Cătălin Ciobanu, arh. Daniela Lospa şi prof. univ. dr. Mihai Dascălu.
„Te poţi juca la 5, 10, 15, 30, 50 de ani. Jocurile îşi păstrează rolul lor esenţial de a te face să vezi viaţa într-un mod optimist, de a te ajuta să treci peste momentele dificile cu un zâmbet. Nu există o vârstă a jocurilor. Ne conştientizăm vârsta atunci când uităm să ne jucăm.
Privind lucrările voastre, mă bucur că aţi redat o paletă largă de activităţi, realizând compoziţii interesante. O premieră în cadrul concursului de anul acesta este faptul că admiratorii acestei manifestări, în fapt, admiratorii lucrărilor dumneavoastră, s-au înmulţit astfel încât, în afară de mine, încă trei oameni de bine răsplătesc talentul dumneavoastră. În încheiere, vă mulţumesc şi vă felicit pentru participare şi repet ce v-am spus şi în luna noiembrie a anului trecut: dacă aveţi un vis, o pasiune, luptaţi pentru acel vis, pentru acea pasiune, de fapt, luptaţi pentru poveştile sufletului vostru, indiferent ce spun alţii. Treceţi peste toate obstacolele, pentru că, într-o zi, imposibilul va deveni posibil!”, a subliniat dr. Mariana Ciobanu, vicepreşedintele Asociaţiei Culturale „Arte.Ro”.
Violeta MOŞU