Galeria „Lascăr Vorel”: Eugen Măcinic – universul acuarelei

Eugen Măcinic, acuarelist de mare rafinament, originar din Sebeş, a expus la finalul lunii martie, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”. Actuala prezenţă expoziţională a cuprins realizările sale din ultimul timp şi conturează, prin intermediul unui număr de 30 de lucrări, calităţile plastice ale unui creator de mare sensibilitate şi cu o bogată activitate artistică.

„Călătoresc mult în natură pentru a-mi găsi modele şi a picta. Îmi place mult acuarela, îmi place pastelul, îmi place grafica, îmi place uleiul, dar cel mai bine mă desfăşor în tehnica acuarelei. Mă dedic acuarelei şi chiar mă simt bine pictând în această tehnică. Vă doresc să fiţi optimişti şi să aveţi o primăvară frumoasă şi colorată”, a spus artistul.

Născut la 5 martie 1964, Eugen Măcinic este membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham şi al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Alba.

„Eu continui să spun că Piatra-Neamţ este un oraş al acuarelei. În anii ’60 aici era o adevărată şcoală de acuarelă formată de Iulia Hălăucescu şi Ştefan Hotnog, şcoală pe care noi acum, cu ajutorul domnului Eugen Măcinic, încercăm s-o revitalizăm prin apariţia Festivalului de arte frumoase «Iulia Hălăucescu» de la Tarcău. Eugen Măcinic este un foarte valoros exponent al acuarelei, un excelent acaparator de energii pe care le transferă în lucrările sale. Eu cred că foarte multe dintre creaţiile sale merită să fie în casele pietrenilor”, a afirmat Mircea Titus Romanescu, iniţiatorul Festivalului de arte frumoase „Iulia Hălăucescu”.

Violeta MOŞU