„Imaginaţie în culori” – Expoziţie de pictură Elisaveta Melinte

În perioada 1-15 mai 2023, Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ a organizat expoziţia „Imaginaţie în culori” a pictoriţei Elisaveta Melinte. Vernisajul a avut avea loc vineri, 5 mai, iar prezentarea a fost făcută de părintele şi poetul Dorin Ploscaru.

Elisaveta Melinte mărturiseşte că a fost pasionată de tot ce ţine de creaţie încă de când era copil. A studiat la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, Facultatea de Mecanică, Secţia Tehnologia Construcţiilor de Maşini, dar s-a regăsit în pictură, căci îi place să dăruiască o parte din suflet prin culori, după cum precizează.

Începând cu luna august 2021 a expus şi a făcut pictură de şevalet în parcul Sebastian din Bucureşti, împreună cu alţi pictori independenţi din sector, având un contract de parteneriat cu Primăria Sector 5, sub genericul „Pictură, artă şi hobby”. În cadrul acestui proiect, începând din anul 2022, un grup de artişti din sector expun şi fac pictură de şevalet, invitând să picteze alături de ei, gratis, copiii interesaţi.

Debutează cu o expoziţie, în perioada 7 ianuarie – 7 februarie 2022, la Asociaţia Artiştilor Plastici Bucureşti (AAPB), a cărei membră este din luna iunie 2021.

Are expoziţii personale la sala Dalles, la Teatrul Naţional Bucureşti, la galeria Rondă CMN şi colective în cadrul Salonului de vară 2022, organizată de membrii AAPB la CC – MAI, la Clubul Lions Cosmopolitan Bucureşti, la Muzeul Naţional Cotroceni ş. a.

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ