Mesajul Preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ

 

FEDERAŢIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT

ROMÂNIA

 

Mesajul Preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ

adresat salariaţilor din învăţământ la începutul anului şcolar 2016 – 2017

 

Începutul de an şcolar este un moment unic, cu o semnificaţie aparte, atât pentru copii şi elevi, pentru dascăli, dar şi pentru ceilalţi salariaţi de care depinde buna funcţionare a unităţilor de învăţământ.

Din păcate, acest moment care ar trebui să fie un moment de sărbătoare, este umbrit, ca atâtea alte începuturi de an şcolar, de multitudinea de probleme cu care se confruntă învăţământul românesc. Mulţi elevi nu vor găsi pe bănci manualele şcolare; programele şcolare sunt în continuare supraîncărcate şi rupte complet de realităţile din România; mii de unităţi de învăţământ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare; salariile personalului din învăţământ sunt umilitoare. Şi toate acestea sunt cauzate de indiferenţa clasei politice româneşti şi a guvernanţilor care, teoretic au făcut din şcoala românească „prioritate naţională”, dar faptic i-au întors spatele.

Este posibil ca astăzi, 12 septembrie 2016, politicienii să facă din nou promisiuni, anul 2016 fiind an electoral. Cei care astăzi fac promisuni se întreabă oare cât mai poate funcţiona învăţământul românesc în aceste condiţii? Cât vor mai avea dascălii acestei ţări puterea să-şi manifeste dăruirea şi pasiunea în nobila muncă pe care o desfăşoară, fără să fie răsplătiţi aşa cum merită pentru efortul depus?

Pentru ca toate aceste neajunsuri să fie înlăturate, fiecare salariat din învăţământ trebuie să fie conştient că numai prin unitate se poate înfăptui acest deziderat.

Acum, la început de an şcolar, doresc multă sănătate tuturor celor care slujesc învătământul românesc.

 

Preşedinte, SIMION HANCESCU