Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, performanţe sportive internaţionale!

 

În perioada 8-10 Septembrie 2017, la Zagreb, s-a desfăşurat cea de a V-a ediţie a competiţiei Badminton Europe la care au participat, alături de România, concurenţi din Croaţia, Serbia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Austria, Germania, Italia, Portugalia, Israel, Cipru, Republica Moldova.

Aici, sportivele noastre Daria Andreea Alungulesei şi Alecsia Maria Tanasiciuc din clas a-VI-a A, eleve ale Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” din Piatra-Neamţ, deşi aflate la prima confruntare internaţională, au reuşit să obţină medalia de bronz la proba dublu fete (DB sau GD).

La proba de dublu cu Ungaria, respectiv cu perechea Nelli Dudas/Mira Koszo la categoria U13, fetele noastre după ce au pierdut primul set (11-21), au restabilit egalitatea în setul II (23-21), pentru a câştiga setul III (21-19) şi meciul. Rezultatul a adus bucurie şi exuberanţă pe banca României, mai ales după tensiunea ultimului set, decis greu în favoarea noastră. Am fost încurajaţi din public şi de sportivii de la Armanda Sud Bucureşti, iar sala a fost cu noi, au apărut steagurile tricolore şi s-a scandat îndelung: „ Ro-mâ-ni-a! Ro-mâ-ni-a! Pia-tra Neamţ! Pia-tra Neamţ!”. Bucuria a fost maximă: urma semifinala cu Austria, dar Medalia de Bronz era asigurată!

În semifinala cu Austria, desfăşurată duminică 10 septembrie 2017, pentru un loc în finală, fetele noastre au pierdut în faţa sportivelor Lena Krug şi Chiara Rudolf, într-un meci dramatic: primul set cu 18-21 şi al doilea, cu 9-21.

Felicitând fetele noastre pentru rezultatul obţinut la prima noastră participare la un concurs internaţional, trebuie să menţionăm că ele se antrenează la CS Andriany Piatra-Neamţ, căruia îi mulţumim şi pe această cale.

Eforturi? Bravo lor pentru atitudinea din joc şi comportamentul din afara terenului, pentru implicarea şi efortul deosebit realizat în cei cinci ani de antrenamente şi muncă asiduă… Mulţumiri şi bravo părinţilor pentru efortul şi susţinerea în continuare a acestui sport! Iar copiii mai sunt şi premianţi la învăţătură!

Obiectivul participării la acest concurs a fost construcţia unei echipe puternice, câştigarea experienţei competiţionale mai ales, pentru a ne prezenta în formă sportivă atunci când vom evolua în faţa propriilor suporteri la Piatra-Neamţ, în sala Polivalentă, în perioada 1-3 decembrie 2017, când vom organiza concursul „Supercupa României la Seniori Elite şi U13”, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamţ.

Mi-a părut foarte rău că, datorită unor conjuncturi nefavorabile, nu au putut fi prezenţi şi: Matei Munteanu din clasa a VI-a A, Postolache Andra din clasa a VI-a C, Postolache Victor din clasa a III-a C – Vicecampionul nostru Naţional pe anul 2016 la categoria U9, sportivi foarte talentaţi, toţi elevi ai şcolii noastre.

Da, suntem mândri de voi! Felicitări!!!

 

Profesor, Andrei URSACHE

Colegiul Tehnologic „,Spiru Haret” Piatra-Neamţ