Semnal de alarmă tras de Protopopiat şi asociaţiile creştine

* Scrisoare deschisă adresată şcolii şi părinţilor

Incidentele petrecute, an de an, în cluburile şi restaurantele unde se organizează balul bobocilor demonstrează că această sărbătoare devine locul perfect unde adolescenţii îşi pot face de cap, departe de ochii părinţilor. Nu cu mult timp în urmă, balul bobocilor se organiza, prin tradiţie, în sălile de festivităţi ale liceelor, directorii şi diriginţii fiind responsabili de toate cele petrecute în incinta unităţilor şcolare. Rar se petrecea vreun incident.
„Bobocii” făceau cunoştinţă cu noii lor colegi, gustau din momentele savuroase pregătite de organizatori, participau la celebrele concursuri de Miss şi Mister. Totul decurgea normal, în limitele bunului simţ şi sub supravegherea cadrelor didactice.
De câţiva ani, însă, nimeni nu mai este tras la răspundere pentru ceea ce se întâmplă la balurile bobocilor. La aceste baluri, elevele vin îmbrăcate mai mult decât provocator şi dansează lasciv în faţa profesorilor, sunt înregistrate frecvent cazuri de elevi care se îmbată şi devin violenţi, mulţi dintre ei consumând stupefiante etc.
Profesorii pasează întreaga responsabilitate pe umerii elevilor şi ai părinţilor, întrucât regulamentele şcolare nu îi obligă să îi supravegheze pe liceeni în afara unităţilor de învăţământ. De aceea, cazuri precum cel petrecut anul acesta, când un elev care învaţă la unul dintre cele mai bune licee din Suceava, a ajuns la spital în comă alcoolică, după ce a băut la balul bobocilor se repetă în fiecare an, sub privirile îngăduitoare ale profesorilor şi părinţilor. La fel ca acest elev, alţi zeci de tineri au consumat alcool peste măsură şi au ieşit clătinându-se de la petrecere. Şi anul trecut, un elev de la Colegiul Pedagogic din Constanţa a ajuns la spital în comă alcoolică, fără ca vreun adult să fie tras la răspundere. De altfel, adolescenţii recunosc că pot merge la bal cu băutură cumpărată din afara localului.
Dar nebunia nu se opreşte aici, căci profesorii devin consumatori de show-uri erotice susţinute chiar de elevele lor! În timp ce la unul din liceele din Bacău, fetele de clasa a IX-a au dansat în faţa dascălilor, îmbrăcate în pantaloni foarte scurţi sau chiar în lenjerie intimă, la Constanţa, elevii s-au dezlănţuit într-o orgie stropită din belşug cu whisky. Putem admira efectele secundare ale combinaţiei de whisky cu energizante în mişcările lascive a două tinere, reamintim, de maxim 15 ani, care se mângâiau de mama focului pe ritmurile focoasei Anna Lesko, una din cele mai senzuale artiste de pe la noi, invitată să înfierbânte minţile şi aşa flambate în alcool ale bobocilor de la „Mircea”.» (Balul bobocilor de la „Mircea cel Bătrân”, orgie cu whisky şi erotism, în publicaţia Atitudinea 16.11.2010).
Să fie oare o întâmplare faptul că mai toate aceste aşa-numite baluri – în fapt, pretexte pentru distrugerea în masă a tineretului – sunt programate vinerea, în zi de post? Câţi dintre părinţii creştini ai României s-au opus categoric organizării balurilor în această zi care ne aminteşte de jertfa Mântuitorului?
Dacă inspectorii şcolari şi profesorii nu poartă nici un fel de răspundere pentru ceea se întâmplă cu adolescenţii români, părinţii nici atât, în grija cui se află ei? Ce se poate alege dintr-o generaţie uitată de noi toţi, prăbuşită pe podiumul unor cluburi de noapte, o generaţie care se dezbracă de tot ce e bun şi frumos, etalându-şi, în faţa noastră, propria ei neputinţă? O ruşine fără egal, pentru care vom da seamă. Oare putem întoarce capul, oare putem închide ochii, ca şi cum toată această demenţă colectivă NU AR EXISTA?
De Halloween, facem din ei monştri, cu Harlem Shake îi invităm să se zvârcolească, aruncân­du-şi hainele de pe ei, iar de Valentine’s Day şi de balul bobocilor îi chemăm să se prostitueze, să se îmbete şi să se drogheze, spurcând zilele de post. Frumos dar, celor care mâine se vor numi România! Dintre cei care parcurg tot acest proces de pervertire, oare câţi se mărturisesc la duhovnicii lor? Dar dintre duhovnici, oare câţi cercetează toate aceste grave probleme, înainte de a se grăbi să dea dezlegare pentru Sfânta Împărtăşanie?
Vineri, pe 8 noiembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în întreaga ţară au fost programate baluri ale bobocilor. În cluburi, discoteci, localuri de noapte au avut loc din nou show-uri, care mai de care mai deocheate, au fost susţinute concerte cu înjurături, au avut loc numere de striptease. Luăm atitudine?
Câte generaţii de tineri mai trebuie distruse, cu părtăşia părinţilor şi a cadrelor didactice, prin participarea adolescenţilor la asemenea petreceri?
Luând în considerare cele menţionate mai sus, organizaţiile semnatare solicită tuturor factorilor implicaţi în procesul educaţional asumarea responsabilităţii faţă de incidentele petrecute cu ocazia Balurilor Bobocilor. Considerăm că, pentru siguranţa elevilor, petrecerile ar trebui organizate în incinta unităţilor de învăţământ, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice. De asemenea, având în vedere că poporul român este un popor creştin, vă rugăm să respectaţi zilele de post, programând balurile în zilele de sâmbătă sau duminică. Nu participaţi la pervertirea adolescenţilor români, căci ei sunt viitorul ţării noastre!

Semnatari: Protopopiatul Piatra Neamţ * Asociaţia Creştin Ortodoxă Mama Olga, Piatra Neamţ * Asociaţia Medicală „Concordia 2006” * Asociaţia Provita, filiala Gorj * Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni Constanţa * Şcoala Brâncovenească Constanţa * Asociaţia Oamenilor de Afaceri Creştini-Ortodocşi Constanţa * Asociaţia Bucovina Profundă Suceava * Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni, filiala Suceava * Asociaţia Pentru Libertatea Românilor * Asociaţia Neagoe Basarab