Tg. Neamţ: Inaugurarea Centrului de Formare a cadrelor didactice „Moldova”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a ina­ugurat luni, 18 noiembrie, Centrul de Formare a cadrelor didactice „Moldova”, amplasat în oraşul Tg. Neamţ, pe strada Mărăşeşti, la nr. 175.

Centrul de Formare „Moldova” are un istoric sinuos, piatra sa de temelie fiind pusă în anul 1999. Atunci s-a aprobat, prin acordul Ministerului Finanţelor, ca obiectiv de investiţii local, numit „Spaţiu pentru practica şcolară la Grupul Şcolar Agricol Ion Creangă”, Tg. Neamţ, obiectiv compus din două corpuri cu destinaţia de spaţii de cazare, de preparare şi servire a mesei, de depozitare alimente şi corpul de vestiare.

În anul 2001, din considerente financiare, investiţia a fost încredinţată Ministerului Educaţiei şi Cercetării în vederea finanţării de la bugetul de stat, moment în care s-a schimbat şi denumirea în „Centrul de Formare Cadre Didactice zona Moldova – Tg. Neamţ”.

În prezent, Centrul de Formare „Moldova” a fost deschis datorită investiţiei Ministerului Educaţiei şi Cercetării în reabilitarea acestuia, precum şi datorită cedării de către Primăria Oraşului Tg. Neamţ a unei suprafeţe de 7.500 de mp., teren aferent centrului de formare.

Odată cu inaugurarea generosului spaţiu dedicat formării profesorilor, seria acestor activităţi a debutat cu formarea continuă a inspectorilor şcolari, pe tema proiectelor europene şi pe parcursul întregii săptămâni vor avea loc activităţile de formare prin cercuri pedagogice ale directorilor/directorilor adjuncţi din judeţul Neamţ.

Spaţiul de formare va fi deschis comunităţii nemţene, în special, dar şi altor instituţii din ţară care vor solicita servicii de acest tip. (Sursa: Comunicat Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ)

Red.