Dar din dar…

Pentru elevii din şcolile romaşcane, luna decembrie a fost plină de intenţii frumoase şi nobile de a dărui, de a aduce semenilor o bucurie la ceas de sărbătoare. Această iniţiativă a debutat, cum nici nu se putea mai firesc, încă de la începutul lunii, cu ocazia sărbătorii îndrăgitului Moş Nicolae, prilej cu care la Colegiul Tehnic „Danubiana” a fost lansată cea de-a şasea ediţie a Campaniei „Dăruieşti şi primeşti”, campanie iniţiată de Clubul „Impact” al Colegiului.

În această acţiune,  membrii clubului au confecţionat tot felul de obiecte decorative pentru sezonul sărbătorilor –  pungi de cadouri, felicitări, calendare –  pe care apoi le-au vândut, profesorii şi elevii din şcoală fiind şi primii cumpărători. Fondurile astfel obţinute au fost investite în cadouri de suflet destinate unor tineri cu probleme de sănătate care studiază la Colegiul Tehnic „Danubiana”,  sau copiilor internaţi la secţia de pediatrie a spitalului romaşcan.

În acelaşi calendar s-a înscris şi campania iniţiată de  „Ziarul de Roman”, derulată încă din luna noiembrie sub genericul „Fă o bucurie cu o jucărie!”, între partenerii jurnaliştilor fiind  şi elevii de la clasa pregătitoare D, din cadrul şcolii „Vasile Alecsandri”, primii care au şi răspuns campaniei. Astfel micuţii, animaţi de gândul că vor face o bucurie semenilor mai puţini ajutaţi de soartă, susţinuţi din plin de părinţi,  au donat din toată inima jucării de pluş,  maşini, păpuşi , jocuri educative.

Nici colegii lor mai mari de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” nu au ratat sezonul darurilor, astfel că, pe 14 decembrie, au tăiat panglica de la „Bazarul de Crăciun”  din ale cărui fonduri urmează să fie finanţate activităţi derulate în şcoală de către Consiliul şcolar al Elevilor – un concurs de pictură pe sticlă, pe teme de sezon, precum şi întrecerea „Cea mai frumoasă clasă”, ai căror câştigători urmează să fie desemnaţi în ultima săptămână de şcoală din acest an calendaristic.

A. OPRIŞ