Lansare de carte la Asociaţia Învăţătorilor

CarteCucuÎn cadrul activităţilor desfăşurate de Clubul Intelectualilor al Asociaţiei Învăţătorilor Neamţ a avut loc în ziua de 8 martie 2013 lansarea cărţii domnului Constantin Cucu, În volbura apelor, apărută în 2012 la Editura Asachi, cu un cuvânt de întâmpinare semnat de profesorul Mihai Mancaş. Lansarea a fost făcută în prezenţa unor apropiaţi colegi şi prieteni ai autorului într-o atmosferă plăcută de către un valoros profesor şi om de litere din Piatra-Neamţ, Constantin Tomşa.

Cartea s-a bucurat de o primire entuziastă din partea unor reputaţi profesori şi iubitori de literatură, care au apreciat valoarea literar-artistică a povestirilor într-o viziune critică autorizată, evidenţiindu-se nota de obiectivitate şi detaşare faţă de evenimente şi personaje din partea autorului, contemporan şi participant la cele povestite.

A fost o activitate de suflet, pe placul şi inima unor oameni care s-au rupt pentru câteva clipe de mizeria vieţii cotidiene repunând în valoare virtuţile unui gen literar mai puţin prezent în diversitatea formelor literare de astăzi, cel al povestirii, autorul dovedind reale calităţi în acest univers.

 

Ştefan CORNEANU