A plecat Dumitru Ivanov

Vestea năprasnică a trecut rapid Prutul şi ne-a cernit sufletul tuturor celor care l-am cunoscut pe fratele şi prietenul nostru DUMITRU IVANOV.

 L-am cunoscut pe DUMITRU IVANOV în mai 2016, pe atunci preşedintele Federaţie Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova, când membrii Consiliului Judeţean ai Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică Neamţ au fost, în ospeţie, la colegii noştri sindicalişti de peste Prut. Atunci, DUMITRU IVANOV, cu o deschidere fără rezerve, a avut un rol determinant în purcederea la o statornică şi frăţească colaborare între membrii sindicatelor din învăţământ de pe cele doua maluri ale Prutului.

 Apoi, ne-am întâlnit de mai multe ori şi de fiecare dată am trăit acelaşi sentiment că mă aflu în faţa unui Mare Român, o personalitate nu numai a mişcării sindicale şi un Om pentru oameni.

 DUMITRU IVANOV va rămâne, mereu, în memoria noastră şi ca Omul care a ştiut să se bucure de viaţă şi să bucure viaţa şi pe cei din jur cu trăirile atât de lumeşti şi cu glumele sclipitoare şi pline de tâlc ale Domniei Sale.

Rămas bun, frate drag! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Prof. Gabriel PLOSCĂ,

Preşedintele Sindicatului din Învăţământ Neamţ