Ghid practic pentru scrierea şi utilizarea procedurilor

Printre activităţile dedicate celei de-a XXII-a ediţii a Concursului Naţional „Ştefan Procopiu”, desfăşurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamţ, pe 6 aprilie a.c. a avut loc lansarea „Ghidului practic pentru scrierea şi utilizarea procedurilor”. Lucrarea se adresează în primul rând managerilor şcolari, fiind rezultatul muncii în echipă, din ultimii trei ani, a directoarelor Mariana Paleu (Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”), Niculina Niţă (Şcoala „Daniela Cuciuc”) şi Romiţa Ţiglea Lupaşcu (Şcoala „Nicu Albu”).

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor profesori universitari din ţară şi de peste hotare, directori ai unor licee şi şcoli gimnaziale nemţene şi profesori.

Ghidul cuprinde metode şi proceduri pentru realizarea tuturor activităţilor dintr-o unitate de învăţământ, fiind un îndrumar calificat pentru buna desfăşurare a activităţii fiecărui director de şcoală.

În cuvântul său de prezentare a cărţii, Niculina Niţă, unul dintre autori, a subliniat în mod deosebit importanţa muncii în echipă şi pe beneficiile pe care o astfel de lucrare le aduce. „Cred că Procopiu, acolo unde este, este pentru a XXII-a oară fericit, pentru că o fiică din cele crescute la Facultatea de fizică din Iaşi are grijă de ani şi ani de zile să nu slăbească, ba dimpotrivă, manifestarea care îl omagiază să crească în amploare”. În prezentarea sa a arătat că utilitatea lucrării se face simţită chiar şi atunci când vine vorba despre evaluarea instituţională sau despre acreditarea ARACIP.